Dennis Mons
Dennis Mons Human Interest 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Transdochter Elon Musk wil andere naam dan ‘sneue vader’

De transdochter van Elon Musk, Vivian (ooit Xavier), wil haar achternaam aanpassen. Ze wil niets meer met haar vader te maken hebben. Vivian Jenna Wilson wil ze komen te heten.

Vivian Jenna Wilson (we noemen haar alvast maar zo) is een dochter van Elon Musk en de Canadese schrijfster Justine Wilson. In 2022 kreeg het stel hun eerste kind, die na tien weken overleed tijdens een wiegendood. Dankzij IVF kregen ze in 2004 een tweeling (Griffin en Xavier) en in 2006 een drieling (Damian, Saxon en Kai). Inmiddels is het stel al tijden uit elkaar, en heeft de Tesla-CEO twee kinderen met zangeres Grimes.

Xavier Musk wordt Vivian Jenna Wilson

De transdochter van Elon Musk is nu in ieder geval volledig klaar met de nonsens van haar vader. Xavier Musk, zoals ze nu nog heet, wil haar naam officieel veranderen naar Vivian Jenna Wilson. TMZ stelt dat ze niets meer met haar biologische vader te maken wil hebben.

elon musk, coca cola, cocaine, twitter
Musk met zijn ‘aparte’ overpeinzingen (Afbeelding: Joe Rogan)

De dame is net achttien jaar oud geworden, en dus nu bij machte om dit verzoek in te dienen bij het gerechtshof in Los Angeles. Haar verlangen is om voortaan als Vivian Jenna Wilson door het leven te gaan. “Genderidentiteit en het feit dat ik niet meer bij hem woon of zelfs gerelateerd ben met hem is de doorslag”, aldus Wilson in een statement.

Elon Musk heeft sowieso een slechte reputatie met betrekking tot de LGBTQ+-gemeenschap. Hij claimt op de barricades te staan voor mensen van verschillende komaf, maar komt ook met dit soort bizarre tweets.

Elon Musk en zijn ‘sneue midlifecrisis’

We weten ondertussen dat de inmiddels 50-jarige Elon Musk het social media-platform Twitter in handen heeft. En gek genoeg (of niet) verwelkomt hij het ‘vrije’ woord daar. Dat betekent ook dat hij de vrijheid geeft aan extreem rechtse en superconservatieve trollen die zijn transdochter Vivian aanvallen, en zelfs stellen dat ze niet hoort te bestaan.

“Elon Musk claimt dat het vrije woord het belangrijkste is bij de overname van Twitter”, stelt journaliste Kylie Cheung van de website Jezebel. “Maar het is overduidelijk dat hij in een sneue midlifecrisis is beland. Zijn visie van ‘free speech’ zorgt ervoor dat vrouwen, LGBTQ-mensen en mensen van kleur geslachtofferd worden door trollen om zichzelf beter te laten voelen.”

Wel kinderen, liever niet zwanger

Elon Musk is sowieso geen beste vader en ziet daar ook geen probleem in. Hij heeft zeven kinderen en vindt dat mensen meer kinderen moeten nemen. Anders, zo stelt hij, “gaat de maatschappij kapot”. Het ironische is dat voormalige Tesla-werknemers hebben aangegeven dat ze zijn ontslagen omdat ze zwanger waren of zwangerschapsverlof wilden. Het feit dat hij zijn laatste kind een wiskundige equatie als naam heeft gegeven, zegt ook veel.

De uitspraak over de beslissing van Vivian Jenna Wilson (we noemen haar maar vast zo) om haar naam te veranderen, is aankomende vrijdag. We wensen haar alle geluk ter wereld voor haar dappere besluit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.