Pim Jansen
Pim Jansen Samenleving 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De statements van Bridget Maasland richting preuts Nederland

Bridget Maasland heeft een topless foto gedeeld. Dat is niet iets om direct aandacht aan te besteden, zou je zeggen. Normaalste zaak van de wereld. Maar in die tijden leven we helaas niet meer. Vandaar een broodnodige boodschap richting preuts Nederland.

Weet je nog? Toen het tijdschrift Playboy nog urgent was? Juist, daarin was Bridget Maasland ooit poedelnaakt te bewonderen met een covershoot. En hopla, weer door met de waan van de dag.

Topless foto Bridget Maasland maakt veel los

Nu zijn de tijden anders, want er zijn social media, en die doen meer slechts dan goeds voor de maatschappij. “Eigenlijk is deze look perfect met die hitte🤣”, schreef Bridget Maasland afgelopen weekend op Instagram, met de onderstaande topless foto (meest kuise versie van) erbij.

In een perfecte wereld zou dit volstrekt normaal zijn. In een bijna perfecte wereld zouden mensen misschien een reactie plaatsen als ‘jemig, ik hoop dat ik er ook nog zo uitzie op 47-jarige leeftijd’. Maar nee, mensen hadden er serieus moeite mee.

Statement richting preuts Nederland

Opmerkelijk genoeg (ja, we verbazen er ons nog altijd over) zorgde de topless foto dus voor een stroom aan negatieve reacties. Bridget Maasland reageerde op de treurige reaguurders met prima statements. ““Ik ben 47 jaar oud. Wij liepen vroeger zo ook op het strand. We zijn toch allemaal voor body positivity? En wat zie je nou eigenlijk op deze foto. Wat een preuts gedoe zeg. Maak je druk om belangrijke kwesties.”

Er was een ook een manspersoon die durfde te vragen wat haar zoons erover zeiden. “Waarover?”, reageerde Bridget Maasland op Peter, zoals de reaguurder heet. “We worden allemaal naakt geboren. Waarom wordt het gelijk geseksualiseerd als vrouwen iets van hun lichaam laten zien? Ik zie op Instagram de hele dag mannen in een boxer hun droog, afgetrainde lichamen tonen. Waarom wordt er anders naar gekeken als een vrouw in een boxer dit laat zien?!”

Gelukkig waren er ook positieve reacties op de topless foto van Bridget Maasland. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.