Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Toyota Corolla verpest testrit peperdure Bugatti Chiron Pur Sport

Met de Chiron Pur Sport bouwt Bugatti op dit moment zijn meest sportieve auto tot nu toe. Het model heeft absurde prestaties. En dat is even wennen, bleek tijdens een proefrit.

De demo-auto van Bugatti botste tegen een Toyota Corolla op de snelweg. De schade aan de auto lijkt mee te vallen, al kost een kleine reparatie door al het carbon fibre ontzettend veel geld.

Bugatti Chiron Pur Sport crasht tijdens testrit

De testrijder zou het gas flink hebben ingetrapt en de controle zijn verloren, waardoor hij tegen de achterbumper van de Corolla botste. Hoewel de Toyota een gigantische deuk heeft, is er aan de Bugatti Chiron Pur Sport niet veel te zien.

In de video zie je enkel wat gras of puin op de voorbumper van de Bugatti Chiron Pur Sport zitten. Een insider laat weten dat er voor ongeveer voor 200.000 dollar aan schade is. Dit komt doordat er carbon fibre onderdelen kapot zijn. Dit schadebedrag is niet bevestigd.

200.000 is veel geld, maar de schade had veel hoger kunnen zijn. Een Chiron Pur Sport kost zo’n 4 miljoen dollar. In totaal worden er slechts zestig stuks van de auto gemaakt.

Schade door downforce

De Bugatti beschikt over een 8.0 liter W16 met vier turbo’s en is daarmee geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dit blok zorgt voor een vermogen van 1.500 pk en 1.600 Nm aan koppel. Hoewel de het model Chiron Sport, met dezelfde motor, een topsnelheid van 431 kilometer per uur heeft, is de Pur Sport begrensd op 350 kilometer per uur.

Uniek racemonster: 24 uur op pad met de Bugatti Chiron

Bugatti Chiron Pur Sport Pur Sport kan overigens wel een stuk sneller, maar zou dan een andere achterspoiler moeten krijgen. Door de extreme downforce zou er met de Pur Sport-spoiler schade ontstaan aan de auto. Hoe het precies zit met de luchtstromen legt Autovisie-collega Sjoerd van Bilsen uit:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.