Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 7 mrt 2018

Bugatti komt met een bizar prijzige sportversie van hun Chiron

Sinds de verschijning van de Veyron is Bugatti de trotse eigenaar van de snelste straatlegale productieauto ter wereld. Snelheid zit het Franse automerk in het bloed. Ook de opvolger van de Veyron is een beest, maar toch is het nog niet snel genoeg. Daarom gaat Bugatti er eind dit jaar nog een schepje bovenop doen. Dan verschijnt namelijk een speciale sportversie van hun huidige paradepaardje: de Chiron.

De Chiron Sport is, zoals de naam al doet vermoeden, een nog sportievere versie van hun nietsontziende hypercar. Vooral de wegligging en de snelheid in de bochten gaat in deze versie aanzienlijk beter worden. In een rechte lijn zal het verschil minder groot zijn, want motortechnisch is deze sport versie gelijk aan het origineel.

Bugatti Chiron Sport

Lichter en sneller

Onder de motorkap ligt nog steeds dezelfde 8.0 liter W16 met een quad turbo die 1.500 pk levert. Op dat gebied viel dus niet veel meer te winnen, maar op andere punten wel. De ontwerpers gingen daarom terug naar de tekentafel voor de sport versie. Het resultaat is een Chiron die vijf seconden sneller is over het testcircuit van Bugatti dan zijn voorganger.

Die winst wordt behaald door een aantal nieuwe toevoegingen. Zo heeft de Bugatti Chiron Sport een verbeterde ophanging en zogenaamde Dynamic Torque Vectoring gekregen. Hierdoor plakt hij aan de weg en is hij vooral aanzienlijk sneller op de bochtige delen van het circuit. Daarnaast zijn de nodige onderdelen vervangen voor onderdelen van carbon. Zo is dit de eerste auto met ruitenwissers gemaakt van het superlicht materiaal. In totaal is hij daardoor achttien kilo lichter dan zijn voorganger.

Aanschouw! Van 0 naar 400 km/u met de beestachtige Bugatti Chiron

Flink sparen

Aan deze upgrades hang wel een stevig prijskaartje. De ‘gewone’ Bugatti Chiron is al niet goedkoop, maar deze sport versie gaat daar nog even overheen. Je vindt de Bugatti Chiron Sport namelijk eind 2018 bij de dealer voor de ongekende prijs van 3,2 miljoen dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bugatti komt met een bizar prijzige sportversie van hun Chiron
Sluiten