Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

5 tornado-films om tijdens het noodweer in Nederland te streamen

Houd je ramen en deuren dicht: vandaag komt er een mega-storm over ons kikkerland. Het gaat los en er wordt zelfs gesproken over een tornado in Nederland. Dus om in de stemming te komen: onze favoriete tornado-films. Welgesteld: blijf veilig, ramen dicht.

In Nederland kennen we behoorlijke extremen als het gaat om weer. Maar potentiële tornado’s? Nah…

…Oh ja.

Tornado in Nederland: tijd voor deze films

Het zal niet de eerste keer zijn dat we in Nederland te maken hebben met extreem weer. Van harde winters tot warme zomers: we zijn al wat gewend. Tornado’s zijn wel redelijk nieuw. Hier wat films zodat je kan wennen.

1. Sharknado

Sharknado uit 2008 is een apart geval. Niet alleen zijn er talloze vervolgen geweest, maar de kans dat er haaien uit de lucht waaien is vrij nihil. En toch spreekt dit Hollywood-gedrocht tot de verbeelding. Die sexy gast (Ian Ziering) van 91210 zit erin. En haaien. Da’s alles wat je wil.

Sharknado is te streamen via Amazon Prime Video.

2. Twister

Dit tornado-meesterwerk is van een Nederlandse regisseur Jan de Bont. Hij maakte deze film in 1996. Nog altijd zijn de vliegende koeien het hoogtepunt van de productie. Ook wist De Bont één ding van een tornado goed vast te leggen: het oog van een storm.

Twister is te streamen via Amazon Prime Video.

3. Superman: Man of Steel

Hoewel dit niet bepaald een film is over superstormen, was er een doorslaggevende scène in Man of Steel die we tot superstormfilms mogen rekenen. Jonathan Kent (de vader van Supes) stond in een tornado en zei tegen zijn zoon: niet verklappen dat je Superman bent. En dan sterft hij. Apart. Onnodig ook. 

Man of Steel is te streamen via Disney+.

4. The Perfect Storm

Laat het aan acteur Mark Wahlberg over om uit te blinken in de perfecte storm. In 2000 stapte hij in een fictief schip en ging een storm tegemoet. De grootste storm ooit. George Clooney was er ook. Deze schrijver komt uit Den Helder en geloof me, dit zijn niet de momenten dat je het water op gaat. Er is zelfs een gouden regel die vooral Jutters (mensen uit Den Helder) kennen. Voor de rest: niet varen, want het stormt.

The Perfect Storm is te streamen via Netflix.

5. The Day After Tomorrow

Dit is niet zozeer een tornado-film, maar The Day After Tomorrow was sowieso wel intrigerend. Het doelt meer op het feit dat we als mensheid de planeet flink aan het verkloten zijn. In deze film uit 2004, geregisseerd door Roland Emmerich, wordt het broeikaseffect aangehaald. En laat dat laatste nogal een verbintenis hebben met het klimaat vandaag de dag. Een beetje boel.

The Day After Tomorrow is te streamen via Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.