Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 21 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners occasions #11: tijdloze en betaalbare oldtimers voor mannen met klasse

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Editie nummer elf gaat een soort geschiedenisles worden. Ditmaal richten we ons namelijk volledig op betaalbare oldtimers.

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

Het laatste nieuws van Manners in je inbox

Alfa Romeo Giulia 1300 Super 1971 – €12.999

Als er één merk is met een trouwe groep volgers, dan is het wel Alfa Romeo. Het Italiaanse merk is en blijft ongekend populair. Er zijn veel liefhebbers die uren in hun prachtige vierwielers steken. Deze liefde zorgt ervoor dat er een ruim aanbod is aan goed onderhouden Alfa oldtimers. Van de Spider tot de klassieke GTV en de eerste versies van de Giulia. Stuk voor stuk prachtige klassiekers.

Op Autoscout24 vonden we deze Giulia. Een sportieve oldtimer die goed is onderhouden. Hij oogt nog prachtig en die bijzondere kleur zie je tegenwoordig niet meer op de weg. Ook van binnen ziet hij er stijlvol uit. Van de bruin lederen bekleding tot het houten stuurwiel en de klassieke schakelknoppen. Deze Alfa Romeo Giulia is een prachtige klassieker.

Triumph Spitfire MKIII 1967 – €14.500

Het is inmiddels alweer bijna 35 jaar geleden dat de laatste Triumph van de fabrieksband rolde. De Engelse autofabrikant is nu geschiedenis, maar dat betekent niet dat het welbekende merk vergeten is. Onder verzamelaars zijn klassieke Triumph’s nog steeds onverminderd populair. Vaak wisselen deze oldtimers voor flinke bedragen van eigenaar, maar er zijn ook modellen die best betaalbaar zijn.

Neem bijvoorbeeld deze Spitfire MKIII uit 1967 die we op Autoscout24 tegenkwamen. Deze onvervalste roadster is een mooie klassieker om mee te beginnen. Het motorcompartiment is namelijk gemakkelijk te bereiken en de onderdelen zijn best betaalbaar. Daarnaast is deze British Racing green gekleurde Spitfire een prachtige cabrio om op een mooie zomeravond in rond te toeren.

Ford Mustang V8 1965 – €17.950

Zeg je muscle car, dan zeg je Ford Mustang. Het iconische model van Ford werd voor het eerst geproduceerd in 1965 en rolt vandaag de dag nog steeds van de band. Een echte krachtpatser met karakter en een garantie voor jaloerse blikken. Vooral de klassieke Ford Mustang laat zien dat sportiviteit, een stijlvol uiterlijk en ongekende prestaties perfect samengaan.

Op de tweedehands automarkt vind je vele verschillende versies van de Mustang, maar we kunnen gewoon niet om de eerste generatie uit 1965 heen. Dit beeldschone exemplaar vonden we op Autoscout24. Een volbloed Amerikaan uitgerust met een grommende V8. Perfect voor wie op zoek is naar een sportieve en bad ass klassieker.

Meer tweedehands auto’s?

Bekijk dan hieronder de voorgaande edities van Manners occasions:

Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers

Manners occasions #4: De dikste en betaalbare tweedehands SUV’s

Manners occasions #7: ongekend luxe en betaalbare tweedehands sedans

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.