Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 24 jan 2018
Leestijd: 4 minuten

Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Ditmaal gaan we op zoek naar de beste youngtimers die je nu tweedehands kunt kopen.

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Wat zijn youngtimers?

Waarom een youngtimer? Dat leggen we je graag uit. Als je een auto van de zaak krijgt of als je een auto op de zaak koopt, ziet de belasting dit als verkapt loon. Daar moet je dus belasting over betalen en dat noemen we bijtelling. Heb je een auto die geen CO2-uitstoot, dan betaal je 4 procent bijtelling. Voor de rest geldt 22 procent bijtelling, maar er is een manier om hier onderuit te komen: de youngtimer-regeling.

Koop je een auto van vijftien jaar of ouder, dan geldt een bijtelling van 35 procent. Dat klinkt veel, maar er ligt een goedgemutst addertje onder het gras. Dit percentage wordt namelijk niet gerekend over de catalogusprijs, maar over de dagwaarde. Dat kan dus een enorm verschil maken. De enige voorwaarde is dus dat je auto minimaal vijftien lentes jong moet zijn. Omdat je natuurlijk geen zin hebt om iedere week bij de garage te staan, zochten we voor jullie naar de moderne youngtimers.

Manners occasions #2: betaalbare tweedehands hatchbacks

BMW 535 i Executive – €4.000

Onlangs bleek uit onderzoek dat BMW-rijders asociaal en egoïstisch zouden zijn, maar wat kan jou het schelen wat anderen vinden? Zeker niet als je comfortabel over de snelweg raast in een bijzonder fraaie 5-serie. De 535 i Executive uit 1997 mag dan wel niet de jongste youngtimer zijn, maar het is bijna onmogelijk om zoveel auto en luxe te krijgen voor vierduizend euro.

Op Autoscout24 viel ons deze BMW e39 535i executive op vanwege de staat waarin hij verkeert. Meer dan twingtig jaar oud, dik drie ton op de teller en er nog steeds als nieuw uitzien. Deze fraaie bolide is voor het grootste deel overgespoten en je zult dus geen deukjes, roest of krassen vinden. Verder is hij voorzien van beige lederenbekleding en staat hij op originele M5 velgen.

Jaguar XJR 4.0 V8 Supercharged – €7.950

Volgens Jeremy Clarkson is de XJR niet alleen de beste Jaguar ooit gemaakt, maar zelfs één van de beste auto’s in het algemeen. Tja, wie zijn wij dan om hem tegen te spreken. Natuurlijk is hij niet perfect, maar er zijn maar weinig auto’s die zoveel stijl en uitstraling hebben. Met zijn schitterende looks, 363 pk krachtige 4.0 liter V8 en tijdloze design is dit een wagen voor de echte gentleman.

Deze complete en beeldschone Jaguar XJR vonden we op Autoscout24 en we waren opslag verliefd. We hebben hier te maken met het absolute topmodel die is voorzien van alle luxe en natuurlijk die prachtige houtafwerking in het interieur. Daarnaast beschikt hij over 364pk en trek je zelfs de hedendaagse auto’s er nog uit in deze beeldschone Jag.

Land Rover Range Rover 4.4 V8 Vogue – €8.750

Zijn de BMW en Jaguar je te laag of heb je gewoon meer ruimte nodig? Dan kun je natuurlijk ook voor een Land Rover gaan. Sinds dit jaar zijn er weer een hoop interessante youngtimers bijgekomen, waaronder de V8 4.4 Vogue. Je zult het misschien niet zeggen, maar deze robuuste klassieker is pas net de grens van vijftien jaar voorbij gegaan. Goed nieuws voor ons dus, want zo hebben wij er weer een interessante youngtimer bijgekregen.

Voor minder dan tienduizend euro vonden we deze fraaie Land Rover Range Rover V8 4.4 Vogue op Autoscout24. Het mag dan wel een youngtimer zijn, hij heeft gewoon alle luxe van nieuwe auto. Denk bijvoorbeeld aan elektrisch verstelbare stoelen, cruise control en lederen bekleding. Wat deze Range Rover echt interessant maakt, is dat de motor recent nog vervangen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manners occasions #3: moderne en betaalbare youngtimers
Sluiten