Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 10 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt. Deze staat vol staat met auto’s die jouw droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat jouw portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan jou daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. We trappen af met stationwagens, maar dan wel stations met pit. Perfect voor de (familie)man die behoefte heeft aan ruimte en toch zijn mannetje wil staan op de linkerbaan.

Manners occasions #2: betaalbare tweedehands hatchbacks

Audi A6 Avant 4.2 5V quattro Exclusive – € 3.140

Waarschijnlijk ben je op de Duitse Autobahn wel een keer voorbij geknald door dit beest. Een luxe station met genoeg vermogen om menig sportauto met de staart tussen de benen naar huis te sturen. Onder de motorkap ligt namelijk een 4.2 liter achtcilinder en die levert een vermogen van 299 pk. Met een seconde of zeven zit je op de honderd en zijn top ligt tegen de 250 km/u.

Op Autoscout24 vonden we deze versie uit 2001 die over al het bovenstaande beschikt en meer. Deze blauwe krachtpatser is namelijk voorzien van een automatische versnellingsbak, lichtmetalen velgen, elektrische stoelverstelling, stoelverwarming, multifunctioneel stuurwiel en een trekhaak. Altijd handig als je een keer een aanhanger nodig hebt of met de caravan op vakantie gaat. Helaas is hij niet heel zuinig, maar je krijgt wel veel auto voor je geld.

2. Chrysler 300C Touring Hemi 5.7 V8 AWD – €8.950

Een echte stationwagen, maar dan op z’n Amerikaans. Deze touring versie van de Chrysler 300C is met zijn ruim 2.000 kilo geen kleine jongen, maar laat je niet misleiden door zijn stevige voorkomen. Deze voor- en achter aangedreven bolide wordt vooruit gestuwd door een 5.7 liter V8 Hemi motor die 340 pk levert. Genoeg om hem in iets meer dan zes seconden op de 100 km/u te krijgen.

Deze specifieke versie van de Chrysler 300C Touring is een bijzonder geval. Completer en met meer opties ga je hem waarschijnlijk niet vinden. Daarnaast is hij gedipt in een mat groene kleur die je niet vaak tegenkomt. Verder heeft hij alle extra’s die je mag verwachten voor een auto die gemaakt is om te touren. Van elektrische stoelverstelling tot parkeerhulp en van regensensoren tot stoelverwarming. Deze hulk combineert op uitstekende wijze kracht met luxe en ruimte.

3. Volvo V60 3.0 T6 AWD Summum – €19.950

Tot slot is daar nog de ideale stationwagen voor het gezin: de Volvo V60. Op het oog misschien wat braaf, maar zodra je plaatsneemt achter het stuur merk je dat deze Volvo V60 T6 AWD Summum ook een ruige kant heeft. Dankzij de 3.0 liter zes-in-lijn motor heb je de beschikking over dik 300 trappelende paarden en dat is genoeg om met zes seconden op de 100 km/u te zitten. Meer dan genoeg power, maar dat is niet de enige reden om deze Volvo V60 te willen hebben. Het zijn namelijk alle functies en extra’s die deze Zweed zo goed maken.

Deze versie die we op autoscout24 tegen het lijf liepen komt uit 2010 en heeft alle opties die je kunt bedenken. Hij rijdt niet zelf, maar het komt dankzij de rijstrooksensor, dodehoek detector en het Accident Avoidance System aardig in de buurt. Rijden in deze stationwagen is heerlijk en vooral ongekend comfortabel. Er komt maar geen einde aan de lijst met opties. Met een prijskaartje van 20.000 euro kun je discussiëren of hij onder “betaalbaar” valt, maar dat neemt niet weg dat je ongekend veel auto en luxe krijgt voor twintig ruggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

autoscout24

Reageer op artikel:
Manners occasions #1: De dikste en betaalbare tweedehands stationwagens
Sluiten