Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

The Mandalorian-fan offert kat op voor enorme replica Razor Crest

Marvel-fans hebben geluk. Twee weken na de finale van WandaVision gaat The Falcon and The Winter Soldier al van start. Sterker nog, de week tussen die twee Disney+ Originals kwam er ook nog eens een Marvel-documentaire uit. Star Wars-fans moeten iets  meer geduld hebben. Russische fans namen na The Mandalorian het heft in eigen handen.

Na de finale van The Mandalorian blijft het voorlopig nog even stil in het universum van George Lucas. Althans, op Disney+. Qua comics, boeken en andere media stopt de Star Wars-barrage natuurlijk nooit. Terwijl we op de onthulde Boba Fett-serie wachten zitten fans echter niet stil.

The Mandalorian: R.I.P Razor Crest

In het tweede seizoen van The Mandalorian moesten we afscheid nemen van de Razor Crest. Het ruimteschip waarin Baby Yoda en Din Djarin avoturen beleefden. Waar het aanvankelijk er nog op leek dat het schip praktisch elke klap kon overleven, kwam daar opeens in Chapter 14 abrupt verandering in. In ruil voor een epische comeback van Boba Fett moesten we de Razor Crest opofferen.

Gone, but not forgotten, zullen we maar zeggen. Niet alleen kun je de Razor Crest namelijk met LEGO nabouwen, maar een fanatiekeling heeft zelfs zijn eigen versie gebouwd. Niet op miniatuur-schaal, maar op ware grootte. Een Star Wars-fanaat uit Rusland deed er maar liefst een jaar over om het grote ruimteschip na te bouwen.

Verkochte kat

Het resultaat is een replica van veertien meter lang, tien meter breed en 4 meter hoog. Saillant detail: één van de Russische superfans heeft zelfs zijn kat verkocht om voor de constructie te betalen. Dat is nog eens een stukje toewijding! Het resultaat kun je hieronder in zijn volle ornaat bewonderen:

Zelf bouwen met LEGO

Vind je dat toch iets te ver gaan? Dan hebben we een lijstje voor je met de tofste LEGO-sets voor fans van The Mandalorian. Iets goedkoper dan een ruimteschip op ware grootte nabouwen, en het scheelt weer een hoop ruimte in je achtertuin.

LEGO Star Wars: 7 briljante The Mandalorian-sets voor volwassenen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.