Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Falcon and The Winter Soldier: Marvel dropt trailer en verrassing op Disney+

Over iets minder dan twee weken is het tijd voor The Falcon and The Winter Soldier. Marvel heeft alvast een gloednieuwe trailer voor je, evenals een verrassing op Disney+.

We hebben de finale van WandaVision achter de rug. Een spectaculaire climax, die tevens als opmars dient naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die film komt, als de pandemie het toelaat, uit in maart in 2022.

The Falcon and The Winter Soldier

Voor het zo ver is hoeven Marvel-fans zich echter niet te vervelen. Als het aan Disney ligt kijk je de rest van je leven elke vrijdag naar een nieuwe aflevering van een Marvel-serie. Op Disney+ natuurlijk. Komende vrijdag komt een making-of van WandaVision naar de streamingdienst. De week daarop gaat alweer de volgende serie van start: The Falcon and The Winter Soldier.

Dat had eigenlijk de eerste MCU-serie moeten worden, maar de pandemie gooide roet in het eten. Juist The Falcon and The Winter Soldier is een wat veiligere introductie voor fans van de films, met een genre en stijl die meer in lijn is met wat we van de bioscoopfilms gewend zijn. Daarna zou WandaVision komen, met een iets experimentelere aanpak.

Netflix gaat TikTok achterna met verrassende nieuwe feature

Nieuwe superhelden in het Marvel Cinematic Universe

Marvel Studios heeft een nieuwe trailer voor de aankomende serie uitgebracht. Sam Wilson en Bucky Barnes spelen geen bijrollen meer, en zijn nu de hoofdpersonages in hun eigen serie. The Falcon and The Winter Soldier gaat direct verder waar Avengers: Endgame ophoudt.

De trailer benadrukt dat Endgame een gat heeft achtergelaten. Het Marvel Cinematic Universe heeft nieuwe superhelden nodig. Sam Wilson, Falcon dus, doet zijn best om het gapende gat te vullen dat Captain America achter heeft gelaten. Hij heeft het schild van Steve Rogers, maar is dat genoeg?

Naast Anthony Mackie en Sebastian zit de thriller-serie propvol bekende gezichten. Emily VanCamp keert terug als Sharon Carter, Daniel Brühl is te zien als slechterik Baron Zemo en Don Cheadle vertolkt opnieuw de rol van Don Cheadle. Daarnaast kun je op een gloednieuwe superheld rekenen: John Walker, gespeeld door Wyatt Russell. Waarschijnlijk de nieuwe Captain America!

Grote plottwists? Juich niet te vroeg

Je merkt het al: voor fans van de films wordt The Falcon and The Winter Soldier een serie die je niet mag missen. Dat deze series net zo belangrijk zijn als de films, wordt alleen al duidelijk door de hierboven genoemde gevolgen voor het hele MCU.

Fans die rekenen op de introductie van Wolverine, The Thunderbolts en andere enorme plottwists, zullen echter wellicht hun verwachtingen bij moeten stellen. De finale van WandaVision bewees dat Marvel Studios de echte grote introducties waarschijnlijk voor de films bewaart. Fans die al enorme theorieën klaar hadden staan, werden teleurgesteld. Iets waar de showrunner overigens al voor waarschuwde.

Verrassing op Disney+

Kun je nu al niet wachten of kun je juist wel een geheugenopfrisser gebruiken? Op Disney+ zijn twee nieuwe afleveringen uitgebracht van Marvel Studios Legends, vroeger dan verwacht. Daarin laat Marvel je nog eens in compacte vorm zien wat er in het MCU met de twee hoofdpersonages van The Falcon and The Winter Soldier is gebeurd.

  • Falcon (7 minuten) – “Revisit Sam’s Journey to becoming The Falcon, and his eventual partnering with The Winter Soldier.”
  • The Winter Soldier (8 minuten) – “Relive how Bucky Barnes was twisted into the ultimate assassin, and finally redeemed.”

Nu op Netflix: keiharde wraakthriller met vrouwelijke John Wick

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.