Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Bibian Mentel vertelt Humberto waar het écht om gaat in het leven

Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat de Nederlandse snowboardster Bibian Mentel is uitbehandeld. De krachtige en inspirerende vrouw was gisteren via een videoverbinding te gast bij Humberto, terwijl haar man Edwin Spee aan tafel zat. Kijkers waren het er op Twitter massaal over eens: dit moet iedereen zien.

Bibian Mentel, die drie keer goud won op de Paralympische Spelen, strijdt al jarenlang tegen kanker. Meer dan twintig jaar geleden kreeg ze voor het eerst botkanker, waarna haar been moest worden geamputeerd. In de jaren die volgden werd ze nog vijftien jaar getroffen door symptomen van de ziekte, en altijd vocht ze zich er weer doorheen. Nu, met uitzaaiingen in de hersenen, is de strijd gestreden. Maar de positiviteit en kracht zullen nooit uit haar verdwijnen.

Bibian Mentel bij Humberto

“Op het begin had je altijd een stip op de horizon om naartoe te werken. Wat zijn op dit moment de puntjes waar je naartoe leeft?”, was de eerste vraag van Humberto Tan aan Bibian Mentel. “Ja, we pakken iedere dag toch weer als een mooi momentje. Dat klinkt heel cliché. Maar ik ben blij dat ik niet van het een op andere moment uit het leven ben gerukt, zodat ik tegen mijn familie en vrienden nog alles kan zeggen wat ik wil zeggen.” Het waren slechts de eerste woorden van een van de meest emotionele, krachtige en inspirerende tv-momenten van de afgelopen jaren.

Ondertussen zat haar haar man Edwin Spee aan tafel met evenveel trots als tranen in zijn ogen. Tijl Beckand en de andere tafelgasten hielden het ook niet droog. Zelfs de uitbehandelde Bibian Mentel straalt louter kracht en positiviteit uit. Ze laat zien hoe betrekkelijk het leven is. Hoe belangrijk de kleine dingen zijn. Wat liefde om je heen betekent.

Kijkers reageren emotioneel op Twitter

Kijkers zaten massaal met een brok in de keel voor de televisie en raakten geïnspireerd en geëmotioneerd door de krachtige woorden en onuitputtelijke positiviteit van Bibian Mentel. “Laten we met zijn allen een beetje lief voor elkaar zijn. Geen vaarwel, maar tot de volgende keer”, waren haar afsluitende woorden bij Humberto. Een overzicht van de eindeloze stroom aan mooie reacties op Twitter.

Bekijk het fragment van Bibian Mentel bij Humberto hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.