Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO gaat Black Mirror achterna met bizarre trailer Made for Love

Techmiljardairs hebben veel macht. Té veel macht. In Made for Love laat HBO op Black Mirror-achtige wijze zien wat er gebeurt als de Zuckerbergs van deze wereld volledig doorslaan. Hazel Green (Cristin Milioti) zit al tien jaar vast in een verstikkend huwelijk met Byron Gogol (Billy Magnussen), een miljardair die zijn geld heeft verdiend met tech-startups.

Ze probeert opnieuw te beginnen en dus aan het huwelijk te ontsnappen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze komt er vervolgens namelijk achter dat haar ex, de techmiljardair dus, een chip in haar hoofd heeft laten stoppen.

Made for Love-chip

De chip heeft zelfs een naam: de ‘Made for Love-chip’. Daardoor kan hij al haar stappen volgen, haar zien en zelfs haar emotionele data binnenslepen. Oftewel, hij heeft bijna de complete controle over zijn ex. Green ziet nog maar één oplossing: ze vlucht naar de woestijn, waar haar vader (Ray Romano) woont, samen met zijn synthetische partner Diane.

8 dagelijkse beweegroutines in de strijd tegen je lockdown-buikje

Een uniek concept, maar na het kijken van de trailer hebben we al helemaal interesse in de serie. De zwarte humor, het Black Mirror-achtige stijltje, Ray Romano die de lyrics van Beyoncé’s Crazy in Love opleest: het is een intrigerende mix van creepy elementen en komedie. Overigens is het niet de eerste keer dat Cristin Milioti een vrouw speelt die vast zit in een dystopische situatie. Ze speelde immers al vergelijkbare rollen in Black Mirror en Palm Springs.

HBO Max in Nederland

De productie is in handen van onder andere Patrick Somerville, die voor Netflix het ondergewaardeerde Maniac afleverde. Oftewel, iemand die goed weet hoe je een puik stukje science-fiction met een comedy-twist af moet leveren. De cast bestaat verder uit Dan Bakkedahl, Noma Dumezweni, Augusto Aguilera en Sarunas Jackson.

Made for Love komt ergens in april naar HBO Max. Een streamingdienst die ergens dit jaar ook naar Nederland komt, en anders is de kans groot dat Ziggo de grimmige komedie-serie aan gaat bieden. Hopelijk wordt snel de exacte releasedatum van de veelbelovende serie bekendgemaakt!

Netflix betaalt megabedrag voor veelbelovende horrorfilm Christian Bale

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.