Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

John Wick-serie naar goedkoopste streamingdienst in Nederland

Het is eindelijk duidelijk waar we in Nederland de langverwachte John Wick-show The Continental kunnen gaan streamen. Jawel, via de goedkoopste streamindienst Amazon Prime Video. Ook hebben we een nieuwe trailer én releasedatum te pakken.

Fans zijn nog steeds aan het speculeren over het lot van John Wick. Leeft hij nog steeds? De vierde Wick-film liet ons achter met een ambigu einde.

John Wick gaat verder met The Continental

We hebben niet heel lang meer om daar stil bij te blijven staan, want de volgende John Wick staat alweer op de stoep. Of, althans, een spin-off van de succesvolle filmfranchise.

Dan hebben we het over The Continental, een prequel-serie. Verwacht op Amazon Prime Video echter geen ellenlang lopende serie met een lager budget en lagere stakes: The Continental wordt een ambitieus project, met slechts drie afleveringen van een uur die je bijna als minifilms kunt zien.

The Continental spin-off John Wick serie Nederland
(Afbeelding: Paramount)

The Book of Eli-regisseur Albert Hughes beloofde ons onlangs al een finale met “57 minute aan non-stop actie.” Ja, het stuntteam van de Wick-films pakt gewoon keihard door met The Continental.

Terug naar 1975

We gaan terug naar 1975. De serie volgt een jongere Winston, die we kennen uit de reguliere films, dit keer gespeeld door Colin Woodell (The Purge). Hij is net begonnen met het runnen van zijn hotel in New York, maar het verleden zit ‘m al snel op de hielen.

Producent Basil Iwanyk benadrukte afgelopen maand nog maar eens dat The Continental “meer dan just another spin-off“ wordt. De belofte is dus dat je drie Wick-films van een uur voorgeschoteld krijgt, maar dan zonder Keanu Reeves.

De nieuwste trailer belooft in ieder geval veel goeds. We zien hoe een jonge Winston en Charon elkaar voor het eerst ontmoeten. Winston heeft het duidelijk pittig als hij Charon ontmoet, die hem aanzet tot de acties die er uiteindelijk toe leiden dat hij de eigenaar van het Continental-hotel wordt.

Eindelijk meer antwoorden in de serie

De nieuwe beelden maken ook meteen duidelijk dat The Continental verplichte kost wordt voor fans van de John Wick-films. De show op Amazon Prime Video gaat namelijk de antwoorden geven waar de films geen tijd voor hadden. De show zal dieper ingaan op de lore achter het John Wick-universum, waarbij zaken als de High Table in meer detail worden verkend.

Klinkt tof, en alles wijst erop dat The Continental dat ook zeker gaat worden. We weten al een tijdje dat de show ergens in september uit zal gaan komen, op de Amerikaanse streamingdienst Peacock.

In Nederland te zien via Amazon Prime Video

Klein probleem: die streamingdienst bestaat niet in Nederland, dus voor ons bleef het lange tijd een vraagteken wanneer we hier met de spin-off aan de slag zouden kunnen gaan. Tot nu! Met de nieuwe trailer hebben we namelijk eindelijk ook meer info over een Nederlandse release te pakken. Pak de agenda er maar bij: The Continental is vanaf 22 september in Nederland te streamen op Amazon Prime Video. Met 2,99 euro per maand is dat de goedkoopste streamingdienst.

Check in de tussentijd ook de beste Nederlandse thriller sinds jaren, die gewoon naar Netflix komt!

The Continental spin-off John Wick serie Nederland
(Afbeelding: Paramount)

ScreenRant

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.