Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Supercharger in Nederland nu voor alle elektrische auto’s

Tesla heeft een nieuwe Supercharger geïntroduceerd voor ‘alle’ elektrische auto’s, behalve de wagens van het merk zelf. Nederland heeft de primeur met een nieuwe pilot.

Het Supercharger-netwerk is volgens Tesla ‘s werelds snelste oplaadnetwerk. Via een app wordt je automatisch naar de best bereikbare oplaadstations onderweg geleid. Daar kun je jouw auto aan de stroom hangen, waarna die in 30 minuten volledig is opgeladen. Je krijgt een melding als je weer de weg op kunt. Lees hier meer over deze stations die als paddenstoelen uit de grond schieten.

Supercharger voor alle elektrische auto’s in Nederland

Voorheen kon je hier alleen gebruik van maken met een Tesla, nu dus ook met andere elektrische auto’s. Deze week is in Nederland een pilot begonnen met tien locaties. Je vindt de Supercharger-stations nu in Zwolle, Apeldoorn Oost, Sassenheim, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden en Eemnes.

Let er wel even op dat jouw auto een ccs-aansluiting heeft, anders moet je een verloopstuk gebruiken. De Supercharger van Tesla maakt namelijk gebruik van de Europese ccs-standaard. Hierdoor kun je DC-laden, met een maximaal vermogen van 350kW. Snelladen, dus. Het bedrijf van Elon Musk deelt ook nog een disclaimer: wellicht is de stekker aan de lader niet lang genoeg voor iedere elektrische auto. Er is nog geen overzicht te vinden met auto’s die niet in aanmerking komen.

Tesla-app

Om met jouw elektrische auto in Nederland gebruik te kunnen maken van het Supercharger-netwerk, moet je wel even de Tesla-app downloaden. Daarin moet je kiezen voor de optie ‘Uw niet-Tesla opladen’. De laadprijzen liggen wel iets hoger als je een elektrische auto van een ander merk rijdt. Maar er is ook een abonnement beschikbaar, waardoor je weer wat voordeliger rijdt. Je downloadt de app hier voor zowel Apple als Google.

Over prijzen gesproken: lees in dit artikel hoe Tesla vorige maand stilletjes een forse prijsstijging van zijn elektrische auto’s doorvoerde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.