Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Trek-actrice verdedigt controversiële scene in lingerie

Actrice Alice Eve laat eindelijk haar licht schijnen op de controversiële scène in lingerie in Star Trek: Into Darkness (2013). In een interview met Inverse blikt ze terug op haar rol als Dr. Carol Marcus. “Ik ben er juist trots op.”

Star Trek Into Darkness is het vervolg op de Star Trek-reboot van J. J. Abrams uit 2009. De recensies waren destijds goed en tot op de dag van vandaag blijft het de best scorende film binnen de franchise ooit. Maar voor Trekkies, en ook voor minder geobsedeerde fans, kleeft er nog altijd dat ene randje aan.

De lingerie-scène in Star Trek: Into Darkness

In Star Trek: Into Darkness kleedt Dr. Carol Marcus, gespeeld door Alice Eve, zich om in de USS Enterprise. “Even niet omkijken”, zegt ze tegen Kapitein James T. Kirk (Chris Pine), die dat wel doet.

De controversiële scène in lingerie leidde tot woede onder fans en werd gezien als “zinloos” en “vrouwonvriendelijk”. Het intieme moment met Dr. Carol Marcus wordt door velen gezien als het “slechtste dat ooit is vertoond” in een film of serie van Star Trek. En dat overschaduwt haar sterke rol in de film totaal.

Actrice Alice Eve gaat eindelijk in op kritiek

Alice Eve gaat in het interview voor het eerst in op haar rol als Dr. Carol en de scène in lingerie. “Ik werkte vrijwillig met een personal trainer om fit te worden voor deze scène. Het was juist leuk om te doen en ben er door iedereen goed op voorbereid”, zegt de Star Trek-actrice. “Het gevoel dat ik het niet had moeten doen, of dat het te uitbuiting en vrouwonvriendelijk was, vond ik verwarrend. Ik ben trots op die scène en op al het werk dat ik heb gedaan.”

Alice Eve, dr Carol Marcus, Star Trek Into Darkness, controversiële scène, lingerie, actrice, interview
(Afbeelding: Paramount Pictures)

Lees het complete interview

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.