Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla schiet eigenaren voorgoed de ruimte in met SpaceX

Tesla staat op het punt een mozaïek met duizenden foto’s van zijn klanten de ruimte in te schieten. Het bedrijf doet dit logischerwijs met SpaceX, tevens een onderneming van Elon Musk.

In 2018 kon een Tesla-koper een vriend, vriendin of familielid aandragen om een elektrische auto van het merk aan te schaffen. Kopers kregen gratis tegoed voor een Supercharger en de tipgevers kregen prijzen aan de hand van hoeveel mensen ze doorverwezen.

Miljoenen jaren de ruimte in met Tesla

Een van de prijzen luidde als volgt: “Lanceer je foto diep de ruimte in. We zullen elke afbeelding op glas laseren en deze diep de ruimte insturen, waar de foto miljoenen jaren rondzweeft. Verwijs meer vrienden terwijl je wacht op een alien om jouw foto te ontdekken.”

Tesla, foto, ruimte
(Afbeelding: Tesla)

Vorige maand meldden verschillende bronnen dat Tesla klaar is om deze prijs in praktijk te brengen. Inmiddels heeft de fabrikant van elektrische auto’s een systeem gebouwd waarin klanten hun foto’s aanleveren en weten de klanten wanneer SpaceX de foto’s de ruimte in schiet. “De missie van Tesla is om de wereldwijde transitie naar duurzame energie te versnellen. Bedankt voor je steun om dit te realiseren. Je foto wordt op 4 augustus 2022 tijdens de KPLO-missie de ruimte in gelanceerd.”

Je kunt het kunstwerk al zien

Nu al kan je het mozaïekkunstwerk zien op de speciale webpagina van Tesla. Het is niet zo dat de raket enkel wordt gebruikt om de foto’s van klanten de lucht in te schieten. De missie is in de basis een samenwerking tussen SpaceX en Korea Aerospace Research Institute.

Raket heeft belangrijker doel dan Tesla-mozaiëk

Het doel van de reis is “het ontwikkelen van maanverkenningstechnologieën, het demonstreren van een ‘ruimte-internet’, het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar de maanomgeving, topografie en hulpbronnen, evenals het identificeren van potentiële landingsplaatsen voor toekomstige missies”, aldus NASA, de ruimtevaartoganisatie die Tesla steunt. De fotolancering is een een geinige bijzaak voor de nodige pr.

Tesla Model M is een elektrische motor met Cybertruck-vibes

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.