Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 19 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla Off-Roader is een Model 3 in de stijl van Mad Max

Leuk en aardig zo’n Tesla, maar de door de jaren geen is het eigenlijk gewoon een saaie elektrische auto geworden. Tijd om een vleugje Mad Max toe te voegen aan een Model 3.

Niet ons idee hoor. De gasten van het populaire YouTube-kanaal Rich Rebuilds besloten een Tesla Model 3 af te breken en met nieuwe onderdelen op te bouwen tot een brute wagen die ieder terrein aankan.

Tesla Model 3 Off-Roader in Mad Max-stijl

De basis voor het project van Rich Rebuilds, uitgevoerd door Grind Hard Plumbing Co en Electrified Garage, is een relatief nieuwe Tesla Model 3 met slechts 27.000 kilometer op de teller. Veel onderdelen, met name het interieur, verkeerde nog in perfecte staat. We verklappen vast dat daar nog weinig van over is.

tesla off-roader, model 3, mad max
(Afbeelding: Rich Rebuilds / YouTube)

Om de Tesla Model 3 in de stijl van de post-apocalyptische actiefilm Mad Max om te bouwen, moest er behoorlijk wat gebeuren. Vooral de voorkant van de auto is onherkenbaar, door onder meer twee nieuwe bumpers en een paar extra felle koplampen. Ook is er een lier ingebouwd, met een trekkracht van 5.443 kilogram.

Video: zo verbouw je dus een elektrische auto

Verder is de stabilisatorstang verwijderd, om de Tesla Model 3 Off-Roader Mad Max een betere naderingshoek te geven. Ook is er een stuk uit de motorkap gesneden en zijn er ruige all-terrain wielen onder de elektrische auto gezet. Geïnspireerd om je eigen wagen ook een dergelijke update te geven? In de onderstaande video van Rich Rebuilds zie je hoe de autosleutelaars te werk zijn gegaan.

Te lange video? Kort samengevat: de testrit van deze Tesla Off-Roader laat zien dat de Model 3 in Mad Max-stijl net zo capabel is als iedere andere serieuze 4×4. We zouden zeggen: aan het werk Elon Musk! En check dan direct even de verrassend goed werkende Boat Mode.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.