Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Anya Taylor-Joy per zin in Mad Max-prequel Furiosa

Furiosa: A Mad Max Saga komt eraan, een prequel van Fury Road (2015). Anya Taylor-Joy speelt Imperator Furiosa, de jongere versie van het personage van Charlize Theron. Dit is haar salaris per zin.

De 28-jarige Anya Taylor-Joy heeft met films en series als Peaky Blinders, The Menu en The Queen’s Gambit al een behoorlijk CV. Daar wordt binnenkort een iconische rol met veel filmhistorie aan toegevoegd.

30 zinnen in Furiosa: A Mad Max Saga

Een hoofdrol in een Mad Max-film, welteverstaan. Ware het niet dat je haar hoort in maar 30 zinnen aan dialogen. Dat heeft regisseur en scenarioschrijver George Miller laten weten in The Telegraph.

Ook Anya Taylor-Joy zelf heeft een boekje opengedaan over de opnameperiode. “Ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld als toen ik Furiosa maakte. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar alles waarvan ik dacht dat het makkelijk zou zijn, was moeilijk”, zegt ze tegen The New York Times.

Het salaris per zin van Anya Taylor-Joy

Maar we zijn hier niet voor medelijden. Voor het salaris van een Hollywood-ster moeten nou eenmaal offers gebracht worden. En de inkomsten van Anya Taylor-Joy voor Furiosa: A Mad Max Saga zijn niet misselijk, helemaal niet als je het per zin berekent.

Dit verdient Anya Taylor-Joy per zin in Mad Max-prequel Furiosa, salaris chris hemsworth als dementus
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Dit is natuurlijk een ietwat scheve berekening, want bij haar rol komt veel meer kijken dan alleen het uitspreken van wat ingestudeerde zinnen. In grote delen van de Mad Max-film handelt ze bijvoorbeeld solo. Hoe dan ook: volgens verschillende bronnen krijgt ze 1,8 miljoen dollar voor haar rol als Imperator Furiosa. Dat is inderdaad 60.000 dollar (55.627 euro) per zin.

Chris Hemsworth

Van de hele cast krijgt alleen Chris Hemsworth, in zijn rol als Dementus de tegenspeler van Anya Taylor-Joy, meer salaris. Hij krijgt 2 miljoen dollar, en hoeveel zinnen hij daarvoor moet uitspreken is niet bekend.

Furiosa: A Mad Max Saga gaat op 23 mei 2024 in première in de Nederlandse bioscopen.

The TelegraphThe New York TimesThe Richest

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.