Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Hororrhit van dit jaar gaat de Oscars terroriseren met briljant plan

De gruwelijke horrorfilm Terrifier 2 is een megahit. De makers achter het project gaan de film zelfs officieel indienen voor de aankomende Oscars. Niet omdat ze een kans denken te maken, maar vanwege een hilarisch plan

Terrifier 2 kun je gerust dé horrorfilm van dit jaar noemen. Het project begon als een Indiegogo-campagne, waar fans geld konden doneren 0m de horrorfilm mogelijk te maken.

Terrifier 2 gaat viral

Het resultaat was een budget van slechts 250.000 dollar, en een kleinschalige release. Dankzij de kracht van mond-tot-mondreclame en vooral online ophef liep het echter anders. Ophef ja: Terrifier 2 is zo gruwelijk dat bioscoopbezoekers flauwvielen of over hun nek gingen.

Die verhalen bereikten al snel sociale media, waar ze viral gingen. De makers speelden er slim op in met exclusieve kotszakjes, die aan nietsvermoedende bezoekers werden uitgedeeld.

Vervolgens ging het snel: de horrorfilm werd een enorme hit en zette meer dan 10 miljoen dollar om. Leuke winstmarge! Zelfs Stephen King prees de verrassende hit op Twitter:

Op naar de Oscars

Damien Leone, de regisseur achter Terrifier 2, wil nu nog een stap verder gaan. Hij heeft namelijk bekendgemaakt dat ze de horrorfilm officieel in gaan dienen voor de aankomende Oscars. Dan denk je: kansloos, en dat klopt.

Dat is Leone namelijk volstrekt met je eens. Het team achter Terrifier 2 rekent helemaal niet op een gouden beeldje. In tegendeel: ze weten dat ze nul kans maken op een Oscar.

Elite terorriseren

Dat is hun doel ook niet: “Nee, het zal nooit echt gebeuren. Ja, het is totaal kansloos. Maar weet je wat? De gedachte dat leden van de Academie een extreem horrorfilm zonder leeftijdsrating moeten ondergaan die ze anders als minderwaardig zouden beschouwen? Dat is gewoon een te hilarische kans om te laten liggen,” aldus het team achter de film.

Hilarisch. Het idee dat de elitaire, vaak bejaarde leden van de Academy of Motion Pictures de avonturen van Art de clown moeten gaan kijken, is schitterend. Leuk stukje afwisseling tussen alle filmhuisfilms door, zullen we maar zeggen.

Speciale trailer en Nederlandse release

Films als Silence of the Lambs en Get Out hebben al eerder de Oscars veroverd, maar Terrifier 2 gaat toch echt nog vijf stappen verder wat horror betreft. Het team heeft zelfs een speciale trailer uitgebracht om de Oscar-poging te vieren:

Het slechte nieuws? In de tussentijd is het nog steeds niet mogelijk om de horrorfilm in Nederland te gaan kijken. Eind vorige maand draaide de film wel op een filmfestival in België, maar daar blijft het voorlopig ook bij. Er is gelukkig hoop: de Nederlandse filmdistribiteur Première TV Distribution is in gesprek om de rechten te bemachtigen. Wordt hopelijk snel vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.