Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 17 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tekstschrijver Rihanna en Beyoncé verkoopt dikke villa voor $14,9 miljoen

De tekstschrijver van enkele mega hits van Katy Perry, Beyoncé en Rihanna biedt zijn mansion te koop aan voor 14,9 miljoen dollar (12,48 miljoen euro). In het huis van de tweevoudig Grammy-winnaar Mikkel Eriksen zijn dus absolute wereldhits geschreven, maar het huis heeft meer te bieden.

Samen met zijn compagnon heeft de Noor onder andere ‘Don’t Stop The Music’ van Rihanna, ‘Beautiful Liar’ van Beyoncé en Shakira en ‘Firework’ van Katy Perry geschreven.

Pas drie jaar in bezit van de tekstschrijver

Deze en nog veel meer hits hebben de tekstschrijver financieel veel goeds gedaan. In 2019 kocht hij een gloednieuwe mansion voor 12 miljoen dollar.

Het huis in Los Angeles biedt zes slaapkamers, acht badkamers en 743 vierkante meter aan woonruimte. In de verschillende ruimtes hangen aan de wanden op maat gemaakte kunstwerken. De glazen wanden zijn open te schuiven. Vanaf het balkon kijk je op het zwembad, de waterval en de buitenkeuken. Daarnaast heeft de tekstschrijver in zijn tuin een vijver met koikarpers.

Ook binnen zijn er genoeg ruimtes om tot rust te komen. Zo is er een ruime badkamer met ligbad en grote douche, een bioscoopkamer en een sportruimte. Er is zelfs een soort mancave met bar en pooltafel.

Hits schijven met Katy Perry en Beyoncé

Het huis is niet alleen gebouwd om te relaxen. Een kamer is omgetoverd tot professionele muziekstudio waar de tekstschrijver wellicht hits van Katy Perry, Beyoncé en Rihanna heeft geschreven.

Tekstschrijver, mansion, Katy Perry, Beyoncé, Rihanna
(Afbeelding: Redfin)

2,4 miljoen euro winst in drie jaar

De woning staat te koop bij Redfin. Op deze site wordt een prijs van 14,9 miljoen dollar gevraagd. Als het huis voor dit bedrag verkocht wordt, heeft de tekstschrijver in drie jaar tijd 2,9 miljoen dollar (2,43 miljoen euro) aan het huis verdiend.

Volgens de makelaar verkoopt 28% van de huizen in Los Angeles binnen een week. Of dit voor dit voor een huis van 15 miljoen dollar ook geldt, is de vraag.

Tekstschrijver, mansion, Katy Perry, Beyoncé, Rihanna
Wellicht hebben artiesten als Katy Perry, Beyoncé en Rihanna hier in de studio gezeten. (Afbeelding: Redfin)

Bij de duurste auto hoort een horloge: de klokjes van Beyoncé en Jay-Z

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.