Stijn Kuster
Stijn Kuster Architectuur 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Binnenkijken: Hollywood-producent bouwt villa van $500 miljoen

Hollywood-producer en vastgoedontwikkelaar Nile Niami heeft de grootste villa van Amerika laten bouwen in Los Angeles. Zeven jaar geleden werd er begonnen aan de mansion, die nu eindelijk is opgeleverd. Neem een kijkje in The One, zoals het landgoed heet.

Nile Niami startte zijn carrière als producent van relatief onbekende films, waaronder The Patriot met Steven Seagal. Meer succes had hij als vastgoedontwikkelaar. Hij bouwde door de jaren heen de duurste mansions en grootste villa’s voor verschillende sterren. Hiermee zet hij vandaag de dag nog altijd miljoenen om, dus was het wel eens tijd voor een écht indrukwekkend huis.

‘s Werelds grootste villa in stedelijk gebied

De villa kost in totaal 500 miljoen dollar. Voor dat geld krijg je dus een mansion op A-locatie met een oppervlakte van 9.755 vierkante meter. De mansion van de Hollywood-producer wordt gezien als het grootste stedelijke landgoed ter wereld.

De villa ligt in Bel Air, de meest luxe wijk van Los Angeles. Hier is zeven jaar lang aan het huis gebouwd. Niet vreemd, want de woning heeft meer faciliteiten dan een gemiddeld dorp in Nederland.

De Hollywood-producer zit niet graag stil

Zo beschikt de villa over vier bowlingbanen, een tennisbaan, een wijnkelder waarin 10.000 flessen kunnen rusten, zeven zwembaden, een spa, bioscoop, biljartkamer, nachtclub en zelfs een golfsimulator.

Een kijkje in de gepantserde miljoenenvilla van Steven Seagal

De villa heeft 42 badkamers en 21 slaapkamers. De grootste slaapkamer biedt een oppervlakte van zo’n 511 vierkante meter. Voor autoliefhebbers is er genoeg ruimte om de wagens te parkeren. In de garage is plek voor vijftig auto’s.

Het huis wordt door de Hollywood-producer en vastgoedontwikkelaar The One genoemd. Geen slechte naam, want villa’s van dit kaliber vind je op deze locatie niet. En ook niet op veel andere plekken.

De vastgoed-investering terugverdienen

Of er uiteindelijk ook echt iemand full-time in het huis gaat wonen, is nog maar de vraag. Op de website wordt gesproken over wat iemand potentieel op de verhuur van het huis kan verdienen. Verhuur je het huis tien jaar lang, dan is de volledige villa ruimschoots terugbetaald. Prima investering , als je het ons vraagt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.