Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

In verkeerde houding liggen bingen of te zwaar gesport? Een appje kan helpen

Wij mannen zijn vreemde wezens. We kunnen alles zo lekker overdrijven. ‘Even’ een serie kijken wordt vaak urenlang chillen op de bank. En zitten we eenmaal in de sportschool, dan moet er ook flink worden afgezien. Beide gevallen kunnen ervoor zorgen dat je de volgende dag vrij beroerd je bed uitstapt. Een appje kan dan helpen.

Appje om hulp

Vergis je niet: een verkeerde zit- of lighouding, of je lichaam tijdens het sporten te zwaar belasten kan echt vervelende gevolgen hebben voor spieren en gewrichten. Veel mannen hebben daar last van. Waar veel mannen ook last van hebben, is uitstelgedrag. En dan bedoelen we het uitstellen van de gang naar de fysiotherapeut. Daar is nu een oplossing voor: zelf online aan de slag met je klachten met App de Fysio. Doe een check of de online fysio iets voor je is, videobel met een erkende fysio en ga aan de slag met je persoonlijke oefenprogramma. En chat met een fysio als het nodig is.

Geen gedoe

Die mogelijkheid is er dankzij zorgverzekering Just, een verzekering speciaal voor een nieuwe generatie verzekerden die zoveel mogelijk digitaal wil doen. Bij Just begrijpen ze wat wij nodig hebben. En dat is ‘geen gedoe’. Als het ingewikkeld wordt om hulp te zoeken, laat dan maar zitten. Dat is zo’n beetje hoe de meeste mannen in het leven staan. ‘Het gaat vanzelf wel weer over’. Ken je dat? Dan heb je vast ook de ervaring dat dat lang niet altijd het geval is.

Een appje is makkelijk

Wist je dat langdurig zitten ook een grote bron van ellende is? En toch doen velen van ons het, bijvoorbeeld op het werk. Als je daar steeds dezelfde houding aanneemt, belast je – zonder je daar bewust van te zijn – een bepaald deel van je lichaam te zwaar. En daar kun je flinke klachten aan overhouden.

Met App de Fysio kom je er op een makkelijke en snelle manier achter hoe jij bepaalde specifieke klachten kunt bestrijden. Binnen een dag zit je te videobellen met een fysiotherapeut en krijg je oefeningen waarmee je veel sneller van de pijn wordt verlost dan dat je het maar op z’n beloop laat.

 Verzekeren moet je toch

Kijk, of je het nu leuk vindt of niet; verzekeren moet je toch. Sowieso is dat verstandig en daarnaast gewoon verplicht. En als je het toch moet doen, kun je maar beter een verzekeraar pakken die bij jouw levensstijl past. Bij Just – onderdeel van CZ – heb je geen keuzestress, maar kies je uit drie simpele pakketten.

 Vind je het uitpluizen van zorgverzekeringen die allemaal op elkaar lijken ook zo’n gedoe? Just maakt zorgverzekeren juist easy. In 3 clicks stel je je pakket samen. Het is een digitale zorgverzekering waar je je alleen verzekert voor wat echt noodzakelijk is. Of denk je dit jaar wel veel gebruik te gaan maken van klankschaaltherapie? Geen gedoe, wél goed verzekerd.

In samenwerking met Just

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.