Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things en Batman-sterren in je favoriete thrillers van 2024

Twee gloednieuwe thrillers met grote namen staan op de stoep. Maak kennis met Marmalade en Mothersā€™ Instinct. Potentieel je favoriete thrillers van 2024, met sterren uit onder meer Stranger Things en Batman.

Er gaat weinig boven een goede thriller. Een verhaal dat ervoor zorgt dat je op het figuurlijke puntje van je stoel zit, een twist die toch weet te verrassen; heerlijk!

Fans van het genre hebben twee nieuwe en opvallende projecten om naar uit te kijken: Marmalade, een romantische thriller met Stranger Things-ster Joe Keery in de hoofdrol, en Mothersā€™ Instinct, met niemand minder dan Anne Hathaway (Catwoman in Batman-film The Dark Knight Rises) en Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye). Voor beide veelbelovende films zijn zojuist trailers uitgebracht.

Marmalade

We trappen af met Marmalade, een soort Bonnie en Clyde-achtig verhaal waarin Joe Keery na zijn rol als Steve Harrington in Stranger Things de hoofdrol speelt tegenover Camila Morrone. De regie is in handen van Keir Oā€™Donnell, deĀ mastermind achter films als Wedding Crashers, American SniperĀ maar bijvoorbeeld ook Fargo.

Marmalade volgt Baron (Keery), een crimineel die bevriend raakt met zijn celgenoot Otis (Aldis Hodge), en hem vertelt hoe hij de liefde van zijn leven, Marmalade (Camila Morrone), ontmoette en uiteindelijk in de gevangenis belandde. Tijdens het navertellen bedenkt het tweetal een plan om te ontsnappen, in de hoop Baron te herenigen met zijn ware.

Marmalade draait vanaf 9 februari in de bioscopen.

Mothersā€™ Instinct

Mothersā€™ Instinct laat nog wat langer op zich wachten, met een nog niet zo concrete release ergens in de zomer. Maar goed, dan krijg je ook wat: Anne Hathaway en Jessica Chastain als twee vriendinnen in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het project is een Amerikaanse remake van een Belgische film uit 2018.

De studio belooft een angstaanjagende psychologische thriller over twee beste vriendinnen en buren, Alice en CĆ©line, wier perfecte leventje in de Amerikaanse suburbs in duigen valt door een tragisch ongeluk. De regie is in handen van de Franse cinematograaf BenoĆ®t Delhomme, die met Mothersā€™ Instinct zijn regiedebuut maakt. Op zijn minst zal de thriller er dus goed uit gaan zien, want de beste man werkte eerder aan films als Minamata en The Theory of Everything.

Mothersā€™ Instinct belooft een pittigeĀ watch te worden, zo maakt de eerste trailer al meteen duidelijk, al helemaal voor ouders. Je Worst Nightmare: The Movie. Maar ja, je moet wat over hebben voor twee topactrice die hoogstwaarschijnlijk eenĀ tour de force op tafel gaan leggen.

Nu al zin in een dijk van een thriller? Check dan onze eigen Matt Damon, of zet nog een keer de erotische thriller waarmee Netflix vorig jaar hoge ogen gooide aan. En over Stranger Things gesproken: seizoen 5, het laatste, is in de maak.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.