Pim Jansen
Pim Jansen Voetbal 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Sofia Toache, de zo belangrijke vriendin van Edson Alvarez

Eind 2020 stonden de zaken er voor Ajax-middenvelder Edson Alvarez niet al te best voor. Ajax leek het niet meer te zien zitten in de Mexicaan, die zie zich maar alleen voelde in Amsterdam zonder zijn vriendin Sofia Toache. Maar hoe anders is 2021?

Inmiddels is Edson Alvarez alweer een paar maanden herenigd met zijn vriendin en, toeval of niet, sindsdien lijkt hij zich vrijer te voelen binnen de lijnen. Hij speelt nu wekelijks in de basis en is, ondanks zijn beperkte kwaliteiten aan de bal, ineens een belangrijke speler voor Ajax-trainer Erik ten Hag.

De zo belangrijke vriendin van Edson Alvarez

Edson Alvarez is een familieman. Des te pijnlijker was het voor hem dat hij het de eerste twee jaar in Amsterdam zonder zijn vriendin Sofía Toache moest doen. Had te maken met bureaucratische EU-regels. “Mijn vriendin en dochter zijn afgelopen week aangekomen, na bijna twee jaar. Het is moeilijk te begrijpen waarom het zo lang heeft geduurd. Maar goed, het is gebeurd. Nu door”, aldus de Mexicaanse middenvelder in januari tegen Ajax TV.

In Mexico wordt de 23-jarige Edson Alvarez al tijden gezien als het een grote meneer, en allang niet meer als talent. Er wordt over hem geschreven zoals we dat hier over Frenkie de Jong doen. Geen Mexicaan die het dan ook begreep dat hij zo vaak wissel stond. In Amsterdam was de conclusie simpel: voetballend kwam de Mexicaan veel te kort en hij maakte vaak domme overtredingen. Maar eerlijk is eerlijk, zelfs de meest kritische Ajax-supporter ziet dat zijn werklust en passie het afgelopen half jaar iets hebben bijgedragen aan de winst van de KNVB Beker en het landskampioenschap in 2021.

Sofia Toache

Maar het belangrijkste: er straalt sinds januari weer plezier van Edson Alvarez af. Zo zie je maar weer dat de grootste heethoofden in het veld, want tot die categorie behoort Edson Alvarez, de kleinste hartjes hebben. En als we zijn vriendin Sofia Toache eens onder de loep nemen, dan snappen we heel goed dat zijn spel- en levensvreugde sinds haar terugkeer weer als vanouds is.

Meer vriendinnen van Ajax-spelers

Samen met de Zuid-Amerikaanse spelers in de selectie van Ajax brengt Edson Alvarez de broodnodige passie bij de club uit Amsterdam. En die passie komt natuurlijk ergens vandaan. Maak ook kennis met de vriendin van David Neres, Nicolas Tagliafico en Lisandro Martinez.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.