Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 18 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze SNES van LEGO kan in vier Transformers veranderen

Je hebt gewone bouwers, LEGO Masters en hobbyisten die daar nog ver boven staan. De creator van deze SNES (Super Nintendo), die ook nog eens in vier Transformers kan veranderen, behoort duidelijk tot de laatste categorie.

LEGO is allang niet meer alleen iets voor kinderen. Vooral sinds de pandemie zijn volwassenen massaal aan het bouwen geslagen met de steentjes van de Deense speelgoedfabrikant, en niet voor niets worden er steeds meer bouwsets voor volwassenen uitgebracht. Zo is de grootste bouwset ooit, de onlangs uitgebrachte Titanic, voor 18 jaar en ouder.

SNES van LEGO verandert in Transformers

Maar dit geniale bouwwerk van Baron Julius von Brunk heeft niets met een officiële set te maken. Uit zijn hoofd bouwde hij deze 16 bit spelcomputer van Nintendo op een 1:1 schaal.

Een gedetailleerde SNES uit je hoofd bouwen met LEGO is één ding. Maar als je die ook nog eens opbouwt met vier Transformers, dan heb je een wel heel coole geest. Om van de vier robots de Super Nintendo te maken, hoeven geen onderdelen losgemaakt te worden.

lego, snes, transformers
De Transformers die samen de SNES vormen (Afbeelding: twitter.com/baron_von_brunk)
snes, lego, transformers
De console (Afbeelding: twitter.com/baron_von_brunk)

Natuurlijk is een SNES niet compleet zonder controllers en computerspellen. Dus bouwde Von Brunk deze onmisbare items ook van LEGO. En om het nog wat ingewikkelder te maken, zijn ook beide controllers en de cartridge in Transformers te veranderen.

Het bouwwerk heeft veel gecompliceerde details, zoals knoppen die kunnen worden ingedrukt en beweegbare vingers van een Transformer die de hoofdconsole vormt. In de video in dit artikel zie je hoe Von Brunk te werk is gegaan. Hopelijk leest de divisie LEGO Ideas mee, te weten dat er nog wel eens een fanbouwerk officieel wordt uitgebracht.

Officiële samenwerking met Nintendo

Er bestaat overigens wel al een officiële samenwerking tussen het Deense bedrijf LEGO en het Japanse bedrijf Nintendo. Een resultaat daarvan zie je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.