Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 20 sep 2020

6 briljante LEGO-sets die door fans ontworpen zijn (en mogelijk uitkomen)

LEGO is zo tof omdat je zelf ook je fantasie kunt inzetten. Of het nou om een auto, gebouw of wapen gaat: je kunt je eigen collectie aan plastic steentjes gebruiken om te bouwen wat je maar wilt.

LEGO IDEAS

Zo zijn er fans die sets ontwerpen die er soms nog beter uitziet dan wat LEGO zelf op de markt brengt. Een fenomeen waar de Deense speelgoedfabrikant slim op inspeelt met LEGO IDEAS.

Dat is een platform waar fans hun zelf ontworpen sets kunnen plaatsen. Vervolgens kunnen andere fans er op stemmen. Eens in de zoveel tijd kiest LEGO dan een set uit die vervolgens ook echt wereldwijd wordt uitgebracht. Het meest recente voorbeeld daarvan is deze piano.

We hebben een kijkje genomen op IDEAS en hebben zes toffe sets gevonden die LEGO wat ons betreft liever vandaan dan morgen uit zou moeten brengen. Wat een creativiteit!

The Little Venice

Welkom in Venetië, een stad waar je nu waarschijnlijk liever niet heen reist. Dit model propvol authentieke details is een ode aan de cultuur, architectuur en inwoners van de stad. Ondanks de beperkte schaal herken je direct elementen. Van de gondelier tot de muzikant op de brug. Een en al sfeer!

Klik hier voor meer informatie

Bron: LEGO IDEAS

Avatar: the World of Pandora

Een hoop LEGO IDEAS-modellen van fans zijn gebaseerd op beroemde films en series. Tof, maar dat verkleint direct enorm de kans dat de Deense speelgoedfabrikant de set in kwestie daadwerkelijk uit gaat brengen. LEGO moet dan immers de officiële licentie zien te bemachtigen en een deel van de opbrengsten afstaan, in dit geval aan James Cameron en Co. voor Avatar. Maar dan heb je ook wat!

Klik hier voor meer informatie

Bron: LEGO IDEAS

The Fresh Prince of Bel-Air

LEGO bracht eerder al het interieur van de populaire sitcoms Friends en The Big Bang Theory uit. Er is dus een precedent! Hopelijk is The Fresh Prince of Bel-Air de volgende kandidaat die binnenkort in je lokale speelgoedwinkel te krijgen is. Inclusief natuurlijk al je geliefde personages, waaronder Will Smith zelf.

Klik hier voor meer informatie 

Bron: LEGO IDEAS

Nyhavn-Copenhagen

Zo, deze set wil je meteen in je boekenkast neerzetten. We reizen af naar Nyhavn, aan de kust van Kopenhagen. Vier kleurrijke gebouwen zorgen voor een herkenbaar aanzicht. Het water en de ondanks de beperkte diepte alsnog gedecoreerde kamertjes zorgen ervoor dat je steeds weer nieuwe details ontdekt.

Klik hier voor meer informatie

Bron: LEGO IDEAS

Pac-Man Arcade

Tijd voor een flinke dosis nostalgie! Als het aan de gebruiker Solamnic_LegoCreator ligt dan heb jij binnenkort een heus level uit Pac-Man in je slaapkamer staan. De nostalgie is direct real, dankzij de gele rakker die al decennia voor verslavend vermaak zorgt en de kleurrijke spookjes die hem het leven zuur maken.

Klik hier voor meer informatie

Bron: LEGO IDEAS

Avatar: The Last Airbender – YIP YIP!

Dankzij Netflix is Avatar: The Last Airbender weer bezig met een complete renaissance. Diezelfde streamingdienst gaat er ook een live-action serie van maken, dus voor LEGO is het de perfecte timing om binnenkort een officiële set uit te brengen. Gooi Team Avatar op de rug van Appa, de vliegende bizon, en begin aan een episch avontuur. Mooi om neer te zetten én om mee te spelen. LEGO, wat wil je nog meer?

Klik hier voor meer informatie

Bron: LEGO IDEAS
Reageer op artikel:
6 briljante LEGO-sets die door fans ontworpen zijn (en mogelijk uitkomen)
Sluiten