Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 18 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Topfitte Halle Berry schittert als MMA-vechtster in nieuwe Netflix Original

Een maand geleden werd ze 55, maar aan stoppen wil Halle Berry voorlopig nog niet denken. De veelgeprezen actrice is fitter dan ooit en dat bewijst ze opnieuw in Bruised. Een nieuwe Netflix Original waarin ze een voormalig UFC-vechtster speelt die noodgedwongen haar comeback wil maken. Daarnaast is het ook nog eens nieuwe uitdaging voor Halle Berry, want dit is tevens haar regiedebuut.

Voormalig Bondgirl Halle Berry heeft een lange lijst met films achter haar naam staan. Daar zaten een aantal missers tussen, maar deze vallen amper op tussen al haar positieve uitschieters. Dit leverde haar meer dan 25 acteerprijzen op, waaronder een Oscar voor beste actrice. Dat was een doorbraak, want ze was de eerste gekleurde actrice die deze prijs in de wacht wist te slepen.

Halle Berry als UFC-vechtster

Of Bruised ook prijzen gaat opleveren, is nog maar de vraag. Op het eerste oog lijkt het niet bepaald Oscar-materiaal, maar schijn kan bedriegen. het ziet er naar uit dat Bruised vooral een lekkere actievolle Netflix Original gaat worden bomvol stevige knokpartijen. Halle Berry speelt hierin de (fictieve) voormalig UFC-vechtster Jackie Justice. Ooit was ze een succesvol MMA-vechtster, maar na een schandaal raakt ze uit de gratie en gaat ze met pensioen.

Halle Berry viert verjaardag op zinnenprikkelende wijze

Het grote geld loopt ze mis en dus wordt het wc’s schrobben voor Halle Berry. Dat is genoeg om zelf rond te komen, maar dan keert haar verloren zoontje Manny terug in haar leven. Opeens moet ze ook hem onderhouden. Om wat extra geld binnen te halen, laat zich zich door haar manager en vriend overhalen om mee te doen aan een heftig ondergronds MMA-gevecht. In dit gevecht zonder regels bewijst ze zichzelf en begint ze aan een comeback richting de top.

Moderne Rocky met echt UFC-sterren

De Netflix Original Bruised lijkt een film te gaan worden vol emotie en verdriet, maar ook inspiratie. Zelfs als je op de bodem zit, is er nog een weg omhoog. Al moet je daar soms wel (in dit geval letterlijk) voor knokken. Je kunt je dus gaan opmaken voor een stevige actiefilm met een inspirerend verhaal. Wie weet wordt dit wel de moderne versie van Rocky. Zonder Sylvester Stallone, maar met Halle Berry

Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen. Halle Berry is fitter dan ooit en is perfect voor de hoofdrol. Als Jackie Justice moet ze keihard werken om fit en sterk te worden. In het echte leven heeft Halle Berry inmiddels wel bewezen dat ze dat wel kan. De rol van ex-UFC-vechter zal ze dus wel goed gaan neerzetten, maar kan ze ook regisseren? We gaan het zien.

Bruised op Netflix

Wat we ook gaan zien in Bruised zijn twee echte UFC-sterren. Zowel flyweight kampioen Valentina Shevchenko, als dubbele kampioen (bantam en featherweight) Amanda Nunes zijn volgens IMDb opgenomen in de cast. Hoe groot hun rol gaat zijn en of Halle Berry kan regisseren, gaan we zien op 24 november. Vanaf dan vind je Bruised op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.