Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 31 dec 2018

Amanda Nunes sloopt Cris Cyborg en treedt in de voetsporen van Conor McGregor

Afgelopen weekend vond het laatste UFC evenement van het jaar plaats en dat was zeker niet de minste. Er stond namelijk niet één titelgevecht op het programma, maar twee. In het hoofdgevecht stonden Jon Jones en Alexander Gustafsson opnieuw tegenover elkaar, maar de meeste opvallende prestatie zat in het gevecht daarvoor. Amanda Nunes maakte daar grote indruk en treed in de voetsporen van levende UFC-legende Conor McGregor.

De Braziliaanse is de regerend kampioene in het bantamgewicht, maar was toch de underdog. Haar landgenote Cris Cyborg is namelijk één van de meest gevreesde vechtsters ooit. Ze verloor nog nooit een gevecht in de UFC en is de kampioen in de featherweight divisie. Voor haar laatste nederlaag moeten we helemaal terug naar 2005. Sindsdien won ze alles en in 90% van de gevallen ook nog eens op knock-out. Met deze vrouw moet je dus geen ruzie krijgen.

Keiharde knock-out voor Amanda Nunes

Toch durfde Amanda Nunes het wel aan. Ze ging een gewichtsklasse omhoog en mocht zaterdag laten zien of zij Cris Cyborg kon stoppen. Nou, dat kon ze zeker. Totaal tegen de verwachting in schoot de uitdaagster uit de startblokken en overdonderde haar landgenote. Cyborg kreeg geen moment rust en moest al snel een aantal harde klappen incasseren. Het ging zelfs zo hard dat het gevecht na 51 seconden al voorbij was. Binnen een minuut lag Cyborg beduusd op de grond en werd Nunes tot winnares uitgeroepen met een TKO.

In het spoor van Conor McGregor

Dankzij deze overtuigende overwinning is Nunes nu niet alleen meer de bantamweight kampioene, maar heeft ze ook de featherweight riem in haar bezit. Hiermee is ze de eerste vrouw die gelijktijdig kampioen is van twee verschillende gewichtsklassen. Bij de mannen was Conor McGregor de eerste die dat voor elkaar kreeg. De Ier is ze inmiddels beiden kwijtgeraakt. We gaan zien hoe lang Amanda Nunes dit kan volhouden. Tijd voor een gevecht tegen onze Germaine de Randamie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amanda Nunes sloopt Cris Cyborg en treedt in de voetsporen van Conor McGregor
Sluiten