Redactie
Redactie Human Interest 24 feb 2018
Leestijd: 6 minuten

De drie grootste seksergernissen van mannen: mee eens?

Website The Good Man Project deed onderzoek onder ruim drieduizend mannen naar hun grootste frustraties op het gebied van seks. Hoewel het onontkomelijk is dat onder een dermate grote populatie veel verschillende antwoorden worden genoemd, sprongen er drie met kop en schouders bovenuit. Dit zijn de drie grootste seksergernissen van mannen én wat je hieraan kunt doen.

Seksergernis #1: Altijd degene moeten zijn die het initiatief neemt

Over het algemeen is de sex drive van mannen hoger dan die van vrouwen. Althans, wij kunnen zonder twijfel stellen dat mannen het makkelijker en sneller uiten. Derhalve zal in het gros van de relaties de man vaker het initiatief tot seks nemen dan de vrouw. En dat vinden wij mannen best jammer.

Want hoe sexy is het als je dame laat merken dat ze jou niet kan weerstaan en gewoon smacht naar een goede pot seks? Ook een man vindt het fijn om bevestigd te krijgen dat zijn vrouw/vriendin bij tijd en wijle niet van hem af kan blijven.

Advies voor de mannen: als je wilt dat jouw wederhelft vaker het initiatief neemt, dan is het a) iets waar je gewoon over moet praten en b) een situatie die je zelf ook kunt scheppen en beïnvloeden. Vrouwen hebben doorgaans nu eenmaal iets meer een zetje nodig om in the mood te komen dan mannen. Als een zak hooi op de bank hangen werkt voor haar dan ook niet bepaald stimulerend. Eens lekker voor haar koken, een romantische film opzetten, een bad voor haar vol laten lopen, iets liefs in haar oor fluisteren, zelfs even naar haar luisteren zodat zij haar hart kan luchten: het zijn allemaal dingen die bijdragen aan de kans dat zíj ook eens initieert.

Advies voor de vrouwen: Hij verwacht geen magie van je. Het initiatief nemen, betekent niet dat jij jezelf als een malle moet uitsloven. Je hoéft niet in lingerie op de bank te wachten als hij thuiskomt (zou wel een keertje leuk zijn, toch?). Zelfs de eenvoudigste hint dat jij zin hebt in een vrijpartij is voor hem genoeg. Mannen zijn niet zo moeilijk te porren voor een potje bedsport, dus ga er gewoon voor.

Seksergernis #2: Onzekerheid over de eigen bedprestaties

Ben ik wel groot genoeg geschapen? Houd ik het wel lang genoeg vol? Vindt zij wat ik doe wel lekker en geniet zij genoeg? Het is echt niet zo dat alle mannen onzeker zijn over al deze dingen, maar het feit dat dit punt onder 3000 respondenten frequent terugkwam, geeft wel aan dat het een realistische zorg is.

Waarschijnlijk heeft elke man op een zeker punt wel eens twijfels gehad over zijn eigen lichaam of prestaties. En niets kan een potentiële fijne sekssessie zo om zeep helpen als je eigen onzekerheid.

Advies voor de mannen: Als een vrouw meerdere bedpartners heeft gehad, heeft daar vast wel eens een kerel tussen gezeten die groter geschapen was dan jij, het langer volhield, een gespierder lichaam had of net dat ene ‘trucje’ kende dat jij nog niet kent. Of niet. Hoe dan ook: maakt het uit? Focus je niet op jouw eigen onzekerheden en hersenspinsels maar ga op in het moment. Beleef het moment intens, ga af op signalen en handel hiernaar. Je ziet, voelt en hoort snel genoeg of zij geniet (en of dit echt is). Als dat zo is, waarom ben je dan nog onzeker? Als je het idee hebt dat één en ander voor verbetering vatbaar is: praat. Zie dit niet als teken van zwakte of ondermijning van je eigen mannelijkheid maar als jouw intentie om jullie seksleven nóg beter te maken. Dat zal zij echt niet erg vinden.

Advies voor de vrouwen: Als de feedback die jij geeft niet overeenkomt met het beeld dat hij van zichzelf heeft, dan kan twijfel toeslaan. Als hij zich op alle mogelijke manieren inspant om jou te pleasen en jij ligt daar maar een beetje…. tja, dat werkt niet echt bevorderend. Laat zien dat je geniet! Geniet ervan en geniet van elkaar. Jouw oprechte enthousiasme zal hem alleen maar boosten. Ga nooit dingen faken, maar gooi wel de rem eraf. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen en hij vindt dit nog damn sexy ook.

Seksergernis #3: Een vrouw die zichzelf niet sexy vindt

Je laat geen mogelijkheid onberoerd om haar te benadrukken hoe mooi ze is. Je vertelt haar hoe goed ze eruit ziet en in bed weet je van opwinding niet eens waar je moet beginnen met al dat lekkers… en toch merk je terughoudendheid bij haar. Hoewel jullie misschien al jaren samenzijn, voelt zij zich nog steeds niet op haar gemak als ze naakt is.

Het is om gek van te worden: hoe jij ook je best doet, die (volledig onterechte) onzekerheid blijft zich meester van haar maken en zorgt ervoor dat zij jullie seks geremd beleeft en er alles aan doet om de in haar ogen zwakke punten onbelicht te laten.

Advies voor de mannen: laten we eerlijk zijn: dit is een tough cookie. Die onzekerheid, hoe onterecht ook in jouw ogen, zit waarschijnlijk diepgeworteld en komt van binnenuit. Daarom laat die zich niet zo 1-2-3 oplossen. Er zijn echter wel dingen die je kunt proberen en die wellicht kunnen helpen. Zeg niet alleen dat je haar mooi vindt, maar ook waarom. Benoem haar aantrekkingskracht en leg uit waarom haar probleemzones voor jou geen enkel probleem vormen. Ook kan het helpen om je te verplaatsen in haar hoofd. De meeste vrouwen zijn niet alleen hyperkritisch op hun eigen lichaam, maar zijn ook vatbaar voor invloeden van de media en voorbeelden die zij zien.

Derhalve kan het helpen om paralellen te vinden tussen haar en vrouwen die zij (of jij) bewondert. Zo kan zij wellicht haar eigen gedachten bagatelliseren en dingen beter in perspectief zien. Cara Delevingne heeft ook geen grote borsten. Kate Upton heeft soms ook een vetrolletje op haar buik. Soit. Ten slotte kan het raadzaam zijn om in bed bewust haar onzekere gebieden even met rust te laten. Als je weet dat ze ergens onzeker over is, werk er dan omheen en wacht tot ze helemaal comfortabel is alvorens jij je hier (weer) op stort.

Advies voor de vrouwen: Get. Over. It. We willen niet suggereren dat jouw onzekerheden allemaal onterecht zijn, maar je moet wél accepteren dat je vriend/man je anders ziet dan jij. Jij ziet wellicht te kleine borsten, te dikke benen en te platte billen maar hij ziet alleen maar lekkers en nog veel meer lekkers. Echt, je kunt je waarschijnlijk niet voorstellen hoé een man kijkt naar een vrouw die hij mooi vindt en van wie hij houdt. Die paar imperfecties die je bij jezelf vindt, doen echt geen afbreuk aan hoe sexy jij voor hem bent. Mannen zitten redelijk straight to the point in elkaar: als hij zegt dat hij je mooi vindt, dan vindt hij je mooi. Klaar. Dus voor hém hoef je niet onzeker te zijn. Als jullie bezig zijn en hij helemaal in jou opgaat, denk je dan écht dat hij zich stoort aan die zogenaamde imperfecties? Ga gewoon genieten!

–> Lees ook: ‘Deze sekspellen wil jij spelen met je partner <–

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.