Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 17 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

De ‘Segway Dirt Bike’ is een betaalbare elektrische crossmotor

Elektrisch rijden is de toekomst, daar zijn we nu wel van overtuigd. Veel mensen gaan al over op elektrische fiets of scooter, alleen zijn die lang niet allemaal even stijlvol. Gelukkig komen er steeds meer mooie e-bikes en e-scooters op de markt. Segway doet daar ook vrolijk aan mee met de op de EICMA (Milan Motorshow) gepresenteerde Segway Dirt Bike, een elektrische crossmotor.

De stijlvolle Segway Dirt Bike

Het is de mannen van Segway goed gelukt om de werelden van motorcross en mountainbike te combineren. Het design van de Segway Dirt Bike heeft dan ook het beste van beide werelden. De elektrische motor is net zo compact als een mountainbike maar is qua design net een Kawasaki KLX 125. De e-bike is stijlvol, lichtgewicht, krachtig en kan zeker tegen een stootje.

Segway Dirt Bike elektrische crossmotor mountainbike
Bron: Segway

De elektrische dirt bike komt in twee varianten: de X160 en de X260. Beide motoren worden aangedreven door krachtige elektromotoren, waardoor de tweewielers hier worden gezien als motor. De X160 heeft een topsnelheid van 50 kilometer per uur en een actieradius van 120 kilometer. De X260 heeft een topsnelheid van 75 kilometer per uur en actieradius van 120 kilometer. Hierdoor moet je in Nederland minimaal een A1-rijbewijs hebben om ze te rijden.

Segway Dirt Bike elektrische crossmotor mountainbike
Bron: Segway

Ideaal voor een rondje bos

De Segway Dirt Bike is ideaal voor een rondje off-road of een rit in het bos. Beide uitvoeringen zijn zeer wendbaar door hun lichte gewicht. De X160 weegt maar 48 kilo terwijl de X260 55 kilogram weegt. Daarnaast is de e-dirt bike gemaakt van lichtgewicht aluminium onderdelen en hoogwaardige motorcross-onderdelen. Hierdoor kan de bike tegen een stootje en rijden de exemplaren onwijs speels.

Segway Dirt Bike elektrische crossmotor mountainbike
Bron: Segway

De elektrische crossmotor is betaalbaar

Volgens Segway komen de Segway Dirt Bike motoren in het eerste kwartaal van 2020 op de markt in de Verenigde Staten. De prijs is aantrekkelijk. In Amerika betaal je rond de 2700 dollar voor de X160 en ongeveer 4000 dollar voor de X260. Dat is een prima prijs voor een unieke en krachtige elektrische crossmotor. Alleen is het de vraag of ze naar Nederland komen, omdat Nederland niet echt een ‘off-road’ land is en ze niet worden gezien als elektrische fietsen. Wil je meer lezen over de Segway Dirt Bike? Meer informatie vind je hier.

Segway Dirt Bike elektrische crossmotor mountainbike
Bron: Segway

Ben je nog op zoek naar een unieke elektrische fiets? Check dan deze gave Harley Davidson e-bike.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.