Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Schoenen van Super Mario in het echt gemaakt door Red Wing

De schoenen van Super Mario die je kent uit de Nintendo-games en naderende film zijn surrealistisch groot en rond. Maar goed, als de Big Red Boots van Astro Boy echt zijn uitgebracht, waarom dan deze bruine stappers van de loodgieter niet toevoegen aan het straatbeeld?

Op 7 april 2023 komt The Super Mario Bros. Movie uit en de marketingcampagnes omtrent die film beginnen op gang te komen. Voor deze uiting zouden veel Nintendo-fans een moord doen.

The Super Mario Bros. Movie x Red Wing

De schoenen zijn volgens de makers achter de film een een-op-een replica van de stappers die de olijke loodgieter draagt in The Super Mario Bros. Movie. Om de schuiten te vervaardigen, is een samenwerking aangegaan met de oer-Amerikaanse schoenenfabrikant Red Wing, in 1905 opgericht in Minnesota.

Aan de kwaliteit van het leer zal het dus niet liggen, maar aan de distributie wel. Voorlopig hebben Red Wing en de makers van The Super Mario Bros. Movie het gehouden bij welgeteld één paar. In de bovenstaande video zie je het maakproces.

Zeldzaam paar schoenen

Of de schoenen uiteindelijk in productie gaan voor de consument is nog even afwachten. Marketingtechnisch zou het geen verkeerde zet zijn, gezien de eerder genoemde Big Red Boots massaal door beroemdheden zijn omarmd. Maar het statement van de makers is niet hoopgevend. “Om Mario’s sprong naar het grote scherm te vieren, hebben we elke pixel op het scherm omgezet in levensechte schoenvervaardiging en zijn de boots tot leven gebracht als een enkel prototypepaar”, is te lezen.

De betreffende schoenen van Red Wing bestaan uit duurzaam leer van hoge kwaliteit, en de slipvaste zolen onderstrepen dat dit de boots van een superloodgieter zijn. De op paddenstoelen gebaseerde mycelium-hielkussens zorgen voor een welkome power-up om Mario te helpen Bowser en zijn leger te verslaan.

Kritiek op de billen van de loodgieter

The Super Mario Bros. Movie gaat op 7 april 2023 in première, maar al sinds de eerste teaser is er kritiek op een onverwacht punt. Fans van de loodgieter zijn boos vanwege, jawel, de belachelijke billen van de loodgieter.

schoenen, super mario bros the movie, red wing, laarzen, boots, echt gemaakt
(Afbeelding: Red Wing)

Check naast de schoenen van uit de naderende Super Mario-film ook de jas die Pedro Pascal draagt in The Last of Us. Die kun je overigens wél echt kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.