Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-maker komt met serie over eerste superheld ooit

Marvel of DC? Game of Thrones of Rings of Power? Dankzij een producer van beide hitseries en Fez uit That 70’s Show heb je nooit meer keuzestress. Want Disney+ en Wilder Valderrama brengen eindelijk gerechtigheid: Zorro krijgt een welverdiende reboot!

Aan de kant Superman, deze gemaskerde casanova redde dames al uit de nood toen jij nog op je duim zoog. Maar of ze voortaan opgelucht zullen ademhalen om niemand minder dan Fez uit een brandend gebouw te volgen, laten we in het midden.

Zorro: de eerste superheld ooit

Hoe dan ook is het alter ego van Don Diego de la Vega de voorvader van de huidige verzadiging aan superhelden. Oude vos Zorro verscheen namelijk voor het eerst in The Curse of Capistrano, een stationsromannetje uit 1919, bijna twintig jaar voordat Superman voor op Aarde neerstreek in een stripalbum.

De streamgigant beschrijft de nieuwe Zorro-reeks als “een gedurfde reimagining van de klassieke serie voor een modern publiek. Een episch avontuur, geworteld in de rijke en diverse geschiedenis van Californië, barstend van de humor, sinistere intriges, romantische verwikkelingen en snijdende spanning.”

Dus voor al de fans van That 70’s Show die de nineties-remake op Netflix niet kunnen luchten of zien: misschien vind je de nostalgie wel op Disney+ terug met Wilder Valderrama als stuntelende, vrouwenverslindende Zorro.

Disney met een vleugje Game of Thrones en Lord of the Rings

En alsof dat niet al genoeg reden was om enthousiast te zijn over de nieuwe Disney-serie. Eén van de meest gelauwerde Game of Thrones-schrijvers, die ook werkte aan The Lord of The Rings: The Rings of Power, neemt de leiding over de nieuwe, voorlopig nog titelloze Zorro-serie.

Schrijver en producer Bryan Cogman werkte tien jaar en acht seizoenen lang aan Game of Thrones, waarvan hij elf aflevering schreef en ook co-executive producer was. Voor zijn werk aan de hitreeks ontving hij maar liefst vier Emmy’s. Bovendien was hij evenwel een adviserend producent voor het eerste seizoen van Lord of the Rings: The Rings of Powerdat niet bijster goed was – en schreef hij het scenario voor Disney’s aankomende remake van The Sword in the Stone.

Check ook welke films en series je deze maand absoluut moet gezien hebben op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.