Felix Decavel
Felix Decavel Voetbal 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Salaris van Messi bij Miami onthuld en dit verdient hij per uur

Het salaris van Lionel Messi bij Inter Miami is zojuist onthuld. En het zal niemand verbazen. De Vlo is de bestbetaalde voetballer in de geschiedenis van de MLS.

Hoewel er een contract van meer dan een miljard lag te branden onder de Saudische zon, koos Messi omwille van de vele extraatjes toch voor de palmbomen in Miami.

Het salaris van Lionel Messi bij Inter Miami

De salarissen in de nationale Amerikaanse sportcompetities zijn veel transparanter dan in Europa het geval is. En naar goed gebruik onthulde de MLS zojuist de loonstrookjes van al hun spelers voor het huidige seizoen.

Zonder verrassing voert Lionel Messi de hele lijst aan, met een salaris van 20.446.667 dollar voor het jaar 2023, omgerekend zo’n 19.400.308,82 euro. Ofwel:

  • 1.616.692 euro per maand
  • 373.082,85 euro per week
  • 53.151,53 euro per dag
  • 2.214,64 euro per uur
  • 36,91 euro per minuut
  • 0,62 euro per seconde

Dat lijkt voor de beste speler in de geschiedenis van het voetbal niet heel veel. Maar eventuele bonussen op basis van sportieve prestaties zijn hier in niet meegerekend, noch zijn toekomstig aandeel in de club zodra hij met pensioen gaat. Ook de details van zijn sponsordeals met Apple, Adidas en Fanatics – een bijkomstig voordeel van de grote Amerikaanse markt ten opzichte van de Midden-Oosterse woestijn – zijn vooralsnog onbekend.

Meer loon dan complete MLS-teams samen

Evenwel bijzonder is dat Inter Miami Messi meer betaalt dan de volledige loonsom van 25 andere MLS-teams, met Toronto, LA Galaxy en LAFC als enige uitzonderingen. En er zijn slechts veertien spelers in de geschiedenis van het MLS-voetbal die over hun hele carrière meer hebben verdiend dan wat de Vlo aan jaarsalaris vangt.

salaris, lionel messi, inter miami
(Afbeelding: The Athletic)

De op één na bestbetaalde voetballer in de MLS is momenteel Lorenzo Insigne, met een salaris van 15,4 miljoen dollar bij Toronto FC. Daarna zakt het salaris met ruim de helft naar 8.153.000 dollar voor Xherdan Shaqiri van Chicago Fire die op de derde plaats staat. Verder zijn ook Christian Benteke van DC United (4.432.778 dollar) en Douglas Costa van LA Galaxy (4.508.333 dollar) oude bekenden in de top 10.

Messi koopt miljoenenvilla in Miami en je kunt binnenkijken

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.