Coen Grutters
Coen Grutters Banen & Salaris 23 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je bij Burger King als burgerflipper

Manners zocht uit op welk salaris je kunt rekenen als burgerbakker bij Burger King. Dik verdienen doe je niet bij deze restaurantketen, zo blijkt.

Het is niet voor het eerst dat we over de salarissen van verschillende beroepen schrijven. Eerder vertelden we je onder andere hoeveel je verdient als verzorger in de dierentuin, boswachter en masseur. Nederlanders willen nou eenmaal graag weten wat anderen verdienen, en laten we het dan direct maar goed uitzoeken.

Werken als crewlid bij Burger King

Bij de Burger King werk je nooit enkel als kok. Crewleden, zoals het multi-inzetbare personeel wordt genoemd, staan zowel achter de kassa, als in de keuken. “Jij flipt niet zomaar burgers, jij maakt gasten blij”, zo valt te lezen in de vacaturetekst.

Verder omschrijft Burger King de functie als volgt: “Met jou achter de kassa zijn onze gasten verzekerd van een vlotte service en een stralende glimlach. Als onze nieuwe Service King of Queen zorg jij dat iedere gast precies de juiste bestelling krijgt. Extra saus, geen tomaat of dubbel bacon, jij regelt het.”

Salaris van burgerflipper blijkt geen vetpot

Wat mag je daarvoor terugverwachten van de fastfoodketen? Een bruto uurloon van 14,33 euro voor 21-plussers. Dat lijkt meer dan het minimumloon, maar dat is niet het geval. Hier rekent Burger King voor het gemak de 8 procent vakantietoeslag bij mee. Compenseer je daarvoor, dan kom je uit op een magere 13,27 euro. Precies het minimumloon. Op basis van een 38-urige werkweek vertaalt dat zich naar 2.017 euro bruto per maand.

LeeftijdBruto uurloon (incl. vakantietoeslag)
16 jaar€7,17
17 jaar€8,60
18 jaar€10,03
19 jaar€11,47
20 jaar€12,90
21+ jaar€14,33

Werk je ‘s nachts? Dan krijg je een toeslag op je salaris van – tromgeroffel – 10 procent. Op feestdagen bedraagt de toeslag 50 procent. Bij deze minder bekende McDonald’s-killer werk je eveneens in de keuken, maar verdien je meer dan bij de Burger King.

Magere reiskostenvergoeding

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden houden niet over. Moet je meer dan 10 kilometer reizen naar de desbetreffende Burger King? Dan krijg je een magere 0,14 euro per kilometer vergoed. Dat terwijl de maximale belastingvrije reiskostenvergoeding 0,23 euro bedraagt.

Het goede nieuws is dat er een pensioenregeling is, maar het feit dat Burger King niet uitweidt over de details doet vermoeden dat die niet heel royaal is. Ook krijg je 25 vakantiedagen (op fulltimebasis) en kun je ervoor kiezen je vakantiegeld maandelijks te laten uitbetalen. Wil je een beter salaris verdienen in de fastfoodsector? Word dan filiaalmanager bij McDonald’s.

Dit salaris verdien je met de populairste bijbanen in Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.