Pim Jansen
Pim Jansen Banen & Salaris 6 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Met dit salaris moet je het doen als professioneel masseur

Sommigen vinden het geven van een massage nog fijner dan de ontvanger zijn van een flinke kneedpartij. Is dat bij jou ook het geval? Dan moet masseur zijn klinken als een droombaan. Maar op welk salaris kun je eigenlijk rekenen als massagetherapeut?

Bij Manners zijn we altijd nieuwsgierig naar het salaris van allerlei verschillende beroepen. Zo zochten we eerder uit welk inkomen een filiaalmanager bij McDonald’s maandelijks ontvangt. Vandaag luidt de vraag: hoeveel verdient een masseur?

Aan de slag als massagetherapeut

Anders dan bij een arts, agent of advocaat, is het zijn van masseur geen beschermd beroep. Iedereen mag zich dus masseur noemen. Toch wordt het gezien als een vak apart, want goed masseren is niet makkelijk. Om je in te schrijven bij een beroepsvereniging, wordt dan ook van je verlangd dat je een opleiding of cursus hebt afgerond. Gelukkig zijn er veel om uit te kiezen.

Dit salaris krijg je als onderwijs­assistent na een mbo-opleiding

Binnen de massagewereld zijn er overigens allerlei specialisatiemogelijkheden. Zo kun je je ontwikkelen tot sportmasseur of zwangerschapsmasseur, maar je kunt je ook focussen op de ontspannende massages.

“Als masseur werk je in dienst van sportscholen, sportclubs of wellness centra”, schrijft de Nationale Beroepengids. “Maar je kunt ook zelfstandig een bedrijf beginnen en werken vanuit een salon of op locatie.” Als zzp’er heb je naast een massagetafel en de bijbehorende accessoires niet heel veel nodig.

Salaris van een masseur

Het jammere is dat je als masseur over het algemeen ook niet heel veel verdient. Als we de Nationale Beroepengids mogen geloven, is het namelijk geen vetpot. Het bruto maandsalaris op basis van een 40-urige werkweek bedraagt gemiddeld slechts 1.950 euro. Het minimale salaris begint bij zo’n 1.400 euro bruto, terwijl goedverdienende masseurs maandelijks zo’n 2.500 euro bruto opstrijken.

Voor het geld hoef je het dus niet te doen. Misschien eens verder kijken naar een ander beroep. Wat dacht je van verzorger in een dierentuin. Het verdient niet slecht en het is verre van een saaie kantoorbaan. Of word boswachter, waarbij je een veel beter inkomen ontvangt dan als masseur.

Het salaris van Kim Putters als nieuwe informateur in de formatie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.