Coen Grutters
Coen Grutters Banen & Salaris 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als filiaalmanager bij McDonald’s

Over banen bij McDonald’s wordt soms wat oneerbiedig gesproken. Maar wat houdt het werk bij de fastfoodketen precies in en op welk salaris kun je rekenen als je het schopt tot filiaalmanager?

Bij the golden arches heb je uiteraard verschillende functies. Zo kun je aan de slag als horecamedewerker, worden er stages aangeboden en uiteraard telt ook McDonald’s een aantal kantoorbanen.

Salaris van een McDonald’s-medewerker

Aan het roer van de internationale restaurantketen staat CEO Chris Kempczinski. Met zijn miljoenensalaris heeft hij het goed getroffen, maar hoe zit het met degenen die in McDonald’s-outfit staan te bakken, boenen en serveren?

Een volwassene verdient als horecamedewerker, zoals de standaardfunctie heet, in het restaurant 2.719 euro. Dit is het bruto maandsalaris, ‘inclusief vakantie-uren en vakantietoeslag’, zo stelt McDonald’s op zijn vacaturewebsite. Dat is een stuk minder dan het salaris dat je boswachter verdient.

Inkomsten van floormanager bij de fastfoodketen

Binnen elk restaurant zijn er ook verschillende leidinggevende rollen. Zo kun je floormanager worden. “Daarbij heb jij altijd het overzicht. Centraal in je functie staat natuurlijk het McDonald’s-restaurant. Jij kent alle ins-and-outs, weet precies hoe je jouw medewerkers het beste inplant, het restaurant netjes houdt en de administratie op orde houdt”, zo valt te lezen in deze vacature van een filiaal in Roermond.

Dit salaris verdien je als verzorger in een dierentuin

“Je kan snel schakelen, je bent stressbestendig en je houdt overzicht”, gaat het verder. Er wordt minimaal een mbo 3-opleiding van je vereist en bij deze functie hoort een bruto salaris tussen de 2.690 euro en 3.350 euro per maand op basis van een 40-urige werkweek. Op feestdagen en in het weekend geldt een toeslag van bruto 2,50 euro per uur. Trek in een hamburgertje? Tijdens het werk krijg je 50 procent korting en buiten je diensturen krijgen jij en je vrienden 20 procent korting.

Hoeveel verdient de filiaalmanager?

Als floormanager heb je de leiding over je crew tijdens jouw shift. Maar wie is verantwoordelijk voor het hele filiaal? Daarvoor stelt McDonald’s een filiaalmanager aan. De eisen voor ‘Restaurant Manager’, zoals de functie heet, liggen iets hoger: “Je bent zelfkritisch, vasthoudend en maakt keuzes op basis van data en analyses. Je werk- en denkniveau is HBO en je hebt aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie.”

Dit verdien je als rechter of raadsheer in Nederland sinds 2024

McDonald’s spreekt over ‘een salaris ruim boven CAO, maar wel op basis van jouw ervaring en afgeronde opleiding.’ De website Glassdoor.nl spreekt over een basisinkomen van 30.000 euro tot 41.000 euro per jaar voor deze functie, plus een aanvullend salaris van gemiddeld 900 euro per jaar. Dat zou neerkomen op een maandsalaris tussen de 2.575 euro en bijna 3.500 euro per maand. Daarnaast geeft McDonald’s aan dat je als restaurantmanager ook op een laptop, reiskostenvergoeding en bij gebleken geschiktheid een auto van de zaak kunt rekenen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.