Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient de slechtst betaalde speler van het WK in Qatar

Cristiano Ronaldo gaat bij zijn nieuwe club in Saudi-Arabië 2,54 euro per seconde verdienen. Oftewel: 80 miljoen euro per jaar. Lionel Messi verdient 41 miljoen euro per jaar bij PSG. Maar wat verdient Andries Noppert, de slechtst betaalde speler van het WK in Qatar, bij sc Heerenveen?

We hebben het niet gefactcheckt, er zal bij Kameroen of Australië vast iemand rondlopen die ergens in een tweede league speelt en minder verdient dan de doelman van Oranje, die vrijdag gewoon de kwartfinale van een WK keept. Al is dat zelfs de vraag. Andries Noppert is er in ieder geval 100% zeker van dat hij de slechtst betaalde voetballer is die in Qatar rondloopt.

Andries Noppert in Oranje: de Messi-plaaggeest

Andries Noppert is geen jongensboek, maar een surrealistisch stripboek dat je vroeger als E-junior zo vaak had gelezen dat je er nog in begon te geloven ook. Dat geloof heeft de doelman van het Nederlands Elftal altijd gehad. Familie en vrienden adviseerden hem nog niet zo lang geleden om eens een echte baan te zoeken. Niet zo vreemd, te weten dat de 28-jarige keeper voor het WK in Qatar in totaal nog maar 45 wedstrijden op professioneel niveau had gekeept. Bij NAC, Foggia en FC Dordrecht kwam hij niet aan de bak, bij Go Ahead Eagles en sc Heerenveen speelde hij tot nu toe een half seizoen.

hoeveel verdient, slechtst betaalde speler, wk qatar, andries noppert, lionel messi, sc heerenveen, salaris, louis van gaal
Louis van Gaal en Andries Noppert tijdens een interview (Afbeelding: ANP)

Het stripboek is al geschreven, en laten we hopen dat er een tweede deel volgt: Andries Noppert in Oranje: de Messi-plaaggeest. Dat zou wat zijn, als deze broodnuchtere Fries zonder noemenswaardige profcarrière de de WK-droom van de beste voetballer ooit vernietigt. Goed, we gaan niet op de zaken vooruit lopen.

Wat verdient de slechtst betaalde speler van het WK in Qatar?

Hoe dan ook komt Andries Noppert tijdens de kwartfinale oog in oog met Lionel Messi te staan. Niet alleen twee uitersten als het om prijzen en ervaring gaat, maar ook op het gebied van salaris zijn het twee tegenpolen. Het geschatte salaris van Andries Noppert bij sc Heerenveen is 2.900 euro per week, wat neerkomt 150.800 euro per jaar. Dat is ruim gerekend, want Capology schat zijn jaarsalaris slechts op 130.000 euro.

Krankzinnig nieuw contract wacht Messi bij PSG na WK in Qatar

Ter vergelijking: Lionel Messi verdient bij Paris Saint-Germain 788.462 euro per week, wat neerkomt op 41 miljoen euro per jaar. De beste voetballer ooit verdient dus per week ruim vijfmaal het jaarsalaris van de slechtst betaalde speler van het WK in Qatar. Maar goed, wat heb je eraan als een of andere onbekende Fries uiteindelijk die gouden beker omhoog houdt, waar jij je hele carrière al zo naar smacht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.