Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Geen Saddik voor Rico, maar Glory Heavyweight belooft nog veel meer

Het leek een droomaffiche tijdens GLORY. Kampioen op eenzame hoogte Rico Verhoeven zou het voor de derde keer opnemen tegen Ben Saddik, de gevaarlijkste uitdager op dit moment. Helaas gooide een rugblessure bij de Belgische kickbokser roet in het eten. Geluk bij een ongeluk: waarschijnlijk zie je de Nederlander nu twee keer op één avond in de ring verschijnen.

Fans hoeven dus niet te treuren, GLORY komt alsnog met een knaller: een toernooi met vier zwaargewichten. Dit kun je verwachten tijdens GLORY Heavyweight op zaterdag 30 januari.

Rico Verhoeven vs. Hesdy Gerges

Rico Verhoeven zou zijn titel verdedigen tegen Ben Saddik, maar neemt nu deel aan het GLORY Heavyweight-toernooi. Dit betekent dat de Nederlandse kickbokser na ruim zeven jaar weer mogelijk twee keer op één avond de ring zal betreden. De regerend kampioen neemt het op tegen rivaal Hesdy Gerges. Beide heren stonden al tweemaal eerder tegenover elkaar en twee keer ging de hand van Rico Verhoeven de lucht in na een jury-besluit. De strijdbijl tussen de twee is allesbehalve begraven. Rico vertelde dat hij nog een rekening te vereffenen heeft naar aanleiding van de eerdere confrontatie bij de persconferentie na GLORY 74. Dat belooft wat.

Tarik Khbabez vs. Levi Rigters

Tarik Khbabez zou zijn GLORY-debuut maken tegen Antonio Plazibat, maar het Kroatische zwaargewicht haakte af door een onbekende blessure. Khbabez maakte naam in Azië bij ONE Championship, maar schoot te kort in zijn titelgevecht tegen Oekraïner Roman Kryklia, die hem drie keer na de grond werkte. De nieuwkomer neemt het nu op tegen de winnaar van het vorige Glory Heavyweight toernooi, Levi Rigters. Rigters rekende tijdens GLORY 76 af met twee tegenstanders, die hij met een knockout versloeg. De ongeslagen Rigters heeft een record van 11-0 met vijf knockouts en is de voormalige Enfusion-zwaargewichtkampioen. Kortom: twee jonge, hongerige vechters die hun naam willen vestigen.

De winnaar van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Hesdy Gerges neemt het op tegen de winnaar Tarik Khbabez of Levi Rigters. Lees hier meer over het toernooi.

Geen Ben Saddik tijdens GLORY 77, wel drie titelgevechten

GLORY 77 kent nu, door het uitvallen van Ben Saddik, nog maar drie titelgevechten. Middleweight-kampioen Alex Pereira staat bekend als knockout-artiest en probeert twee titels op zijn naam te krijgen. Hier moet hij de Russische kampioen Artem Vakhitov voor verslaan. Daarnaast neemt Nederlander en voormalig GLORY-kampioen Murthel Groenhart het op tegen Cedric Doumbé. En de twee welterweight vechters gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Naast een derde titelgevecht tussen de Amerikaanse Tiffany van Soest en Aline Pereira (zus van de middleweight-kampioen) nemen ook twee hooggeplaatste GLORY light heavyweights het tegen elkaar op: Luis Tavares en Donegi Abena.

🥊💵 Lees hier hoeveel Rico Verhoeven verdient met kickboksen en andere zaken!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.