Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Justin Biebers ‘vliegende’ Rolls-Royce zorgt voor gemengde reacties

Justin Bieber heeft zichzelf getrakteerd op een wel hele bijzondere versie van de Rolls-Royce Wraith. De auto werd gebouwd door West Coast Customs, bekend van MTV’s Pimp My Ride.

De popster heeft zijn Rolls afgeleverd bij de beruchte en tevens befaamde pimpers. Het resultaat? Een zeer opvallende en unieke ‘vliegende’ Wraith waar liefhebbers waarschijnlijk met afschuw naar zullen kijken.

De zwevende Rolls-Royce van Justin Bieber

Toch past het design van Justin Bieber zijn Rolls-Royce bij de naam van het model, de Wraith. De letterlijke vertaling van de modelnaam is namelijk: geest. Het exemplaar van de popster lijkt dan ook over de weg te zweven. Deze ‘mindf*ck‘ komt door de wielbedekking die het voertuig heeft. Hierdoor lijkt het of de auto rechtstreeks van een autoshow is afkomen rijden, uhu ‘zweven’.

Naast de wielbedekking is de chique achterzijde van de Rolls ook aangepakt. De achterlichten hebben een driehoekige vorm gekregen en de kofferbak steekt uit. Lopen we langs de grote suicide-doors naar voren dan zien we een lichtgevende ‘spirit of extacy’, en dit is niet het enige wat aan de voorkant veranderd is.

Er blijft weinig Rolls over

Door de vierkanten vormen en kleine koplampen heeft de neus een sombere uitstraling gekregen. De nieuwe motorkap heeft niet als de originele een mooi ontworpen lijnenspel, maar is een vlakke plaat. Youtuber effspot, kwam begin deze maand de bolide al tegen:

Onder deze vlakke plaat vinden we een 630 pk-sterke 6.6 liter V12 die zijdezacht loopt. Al zal dit Justin Bieber niet helpen om zijn Rolls-Royce Wraith ongezien door de straten van Los Angeles te rijden.

Hoewel het ontwerp uniek lijkt, is-ie dat niet helemaal. In 2016 zagen we namelijk al de Rolls-Royce 103EX Concept. Met voor de helft dichte wielen lijkt deze Wraiht dus gebaseerd op het concept van de Engelsen zelf. Reactie op de auto van Justin Bieber zijn alles behalve positief, daarnaast staat internet vol met de vraag: “hoe stuur je met dat ding?”

Rolls-Royce, Wraith, Justin, Bieber
Rolls-Royce 103EX concept. (Afbeelding: Rolls-Royce)

Occasion: Rolls-Royce van Trump te koop (en deze boodschap laat hij jou na)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.