Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 18 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven helpt UFC-kampioen in voorbereiding op titelgevecht

Als je de beste wil zijn, moet je ook trainen met de beste. Dat is Rico Verhoeven deze week zeker gelukt. De King of Kickboksing ging de gym in met niemand minder dan UFC-vechter Francis Ngannou. In de sportschool van MMA-icoon Randy Couture werkten de twee kampioenen een ongetwijfeld intense training af.

Deze ontmoeting stond niet op de planning, maar kwam toevallig tot stand. Rico Verhoeven is momenteel in Amerika om te werken aan een nieuw filmproject. Uiteraard moet hij wel in vorm blijven, en dus ging Rico ook tijdens deze trips op zoek moeten naar een gym en geschikte trainingspartner.

Rico Verhoeven traint met UFC-kampioen Francis Ngannou

Naar eigen zeggen vond Rico Verhoeven deze in het casino. Op Instagram deelde hij een video waarin hij vertelt hoe het gegaan is. De Glory-kampioen kwam zijn UFC-collega tussen de roulettetafels tegen en dacht: “he, met hem wil ik wel een workout doen”. Francis Ngannou is momenteel in voorbereiding op zijn volgende titelgevecht, dus die sloeg het aanbod niet af.

Wat de twee gedaan hebben in de gym is niet bekend, maar de ontmoeting heeft waarschijnlijk niet geleid tot een sparringsessie. Rico Verhoeven is nog herstellende van zijn zware gevecht tegen Jamal Ben Saddik. De kampioen kwam toen zo gehavend uit de strijd dat zelfs zijn telefoon hem niet meer herkende. De vleeswond op zijn wang is aardig hersteld, maar het is nog te vroeg om een stoot van Francis Ngannou te incasseren.

Ngannou maakt zich op voor Franse uitdager

De Nigeriaanse UFC-kampioen had een oefenwedstrijdje tegen Rico Verhoeven echter wel kunnen gebruiken. Op 23 januari 2022 neemt Francis Ngannou het namelijk op tegen Cyril Gane. Deze uit Frankrijk afkomstige vechter wordt gezien als één van de gevaarlijkste zwaargewichten van dit moment. Zwaktes lijkt hij niet te hebben en ook zijn cijfers in de UFC spreken voor zich: zeven overwinningen en nog geen enkele nederlaag.

Datum en tegenstander volgende titelgevecht Rico Verhoeven lijkt al zeker

Francis Ngannou heeft voorlopig dus geen tijd voor andere zaken. Rico Verhoeven heeft dat zo te zien wel. De Nederlander is lekker aan het rondkijken in de VS en ontmoette daar nog veel meer bekende mensen. Zo ging hij eerder al langs bij Mark Wahlberg, Mario Lopez en bodybuilder Simeon Panda om samen met hen te trainen.

Rico Verhoeven op het witte doek

Ook trainde Rico Verhoeven met Joel Kinnaman, maar dat was niet in de gym. Samen met de acteur (die je kunt kennen uit House of Cards en The Suicide Squad) ging hij naar de schietbaan om zich voor te bereiden op zijn rol in The Black Lotus. Rico Verhoeven gaat de hoofdrol spelen in deze naar verluidt Taken-achtige film.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.