Dennis Mons
Dennis Mons Games 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Releasedatum GTA 6 lijkt verder weg dan ooit na presentatie Take Two

Slecht nieuws voor iedereen die op een nieuwe Grand Theft Auto-game zit te wachten. Uit nieuwe informatie lijkt te blijken dat GTA 6 uitgesteld gaat worden.

We weten al sinds februari dat GTA 6 in ontwikkeling is. Maar vanwege een vergadering van moederbedrijf Take Two is het nu nagenoeg zeker dat een release van GTA 6 nog flink op zich laat wachten.

Eerste trailee Grand Theft Auto 6

Er waren al sterke geruchten: zou ontwikkelaar Rockstar binnenkort een eerste trailer uitbrengen voor de opvolger van de enorm succesvolle Grand Theft Auto 5?!

Niets is minder waar, helaas.

GTA 6 GTA Grand Theft Auto
Dit duurt te lang! (Afbeelding: Rockstar)

Tijdens de aandeelhoudersbijeenkomst nam gamejournalist Tom Henderson (een veteraan in het vak) een foto van de presentatie van Take Two. GTA 6 staat niét op de kaart, ook niet qua releases van 2023 tot en met 2025.

In plaats daarvan werden Marvel’s Midnight Suns, een nieuw verhaal van Tales From The Borderlands adventure-game, een mobiele versie van Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition en andere games aangekondigd.

GTA 6 toch 2025?

Het is niet geheel verwonderlijk dat Take Two en Rockstar terughoudend zijn over een release: zowel GTA Online als Red Dead Online blijven nog altijd flink wat knaken binnen brengen. Sowieso werd GTA een wereldwijd succes. Van de gehele franchise werden 370 miljoen exemplaren verkocht. Alleen al GTA V was goed voor ruim 6 miljard euro sinds de release in 2013.

GTA 6 Grand Theft Auto Multiverse
Hopelijk ook de terukeer van oude bekenden? (Bron: Rockstar Games)

Er is naast de invulling van de game dus ook gesteggel over de releasedatum van de game. Enige bronnen hebben de releasedata van voorgaande games onder de loep genomen. Mocht Rockstar de dag na release van Red Dead Redemption 2 de game GTA 6 hebben aangekondigd, dan had (naar aanleiding van releases daarvoor) het zesde deel van GTA in augustus 2020 moeten uitkomen, en da’s niet gebeurd.

Andere bronnen en insiders zetten nu de releasedatum ergens in 2025. Met de informatie die we nu hebben kan dat dus kloppen. Maar wie weet, want het staat niét op de kaart.

Compleet mysterie

Wat we van GTA 6 mogen verwachten blijft ook een raadsel. Zoals gezegd is er bar weinig bekend over Grand Theft Auto 6. Sommigen stellen dat Rockstar bestaande open werelden uit eerdere games gaat gebruiken. Het zou zich afspelen in een hedendaagse versie van Vice City, dat zich in de loop der tijd uitbreidt en verandert.

Het blijft hoe dan ook gonzen met geruchten en roddels: de meeste kan je hier checken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.