Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hamilton vs. Verstappen krijgt staartje: Red Bull wil straf die we zelden zien

Afgelopen weekend was met afstand het meest enerverende race weekend van 2021. In een verhit duel werd Max Verstappen van de baan getikt door Lewis Hamilton. Letterlijk en figuurlijk een keiharde klap voor de Nederlander. De Brit achter het stuur van de Mercedes kwam weg met een straf van tien seconden, maar dat vindt Red Bull niet genoeg.

Het team van Max Verstappen vindt dat Lewis Hamilton een te lichte straf heeft gekregen en onderneemt nu actie. Red Bull wil dat de winnaar van afgelopen weekend geschorst wordt. Volgens Helmut Marko, Red Bull-adviseur, heeft de renstal waar Verstappen voor rijdt ook al een advocaat in de arm genomen.

Red Bull wil schorsing voor Lewis Hamilton

Deze advocaat heeft als opdracht gekregen om in de sportwet te duiken. De hoop is dat hij daar enige grond kan vinden om Lewis Hamilton zwaarder te straffen. Helmut Marko zit volgens Racingnews365 zelf te denken aan een schorsing voor de Engelsman. De Oostenrijker is boos omdat de klap een enorme impact heeft op het team.

Max Verstappen liep punten mis en zal toch even moeten herstellen van de enorme klap. Dat komt in zijn geval wel goed, maar dat geldt niet voor de auto. De schade is enorm. Niet alleen aan het chassis, maar ook de motor. Dat is extra vervelend, want daar mag je er per seizoen maar een paar van gebruiken. Dit kan later in het seizoen een nadeel zijn voor Max Verstappen.

Frustratie bij Red Bull

Helmut Marko maakt zich ook nog steeds boos over de straf die tijdens de race gegeven werd. In zijn ogen is tien seconden veel te weinig. Hij maakt de vergelijking met Sergio Perez die eerder dit seizoen twee keer vijf seconden straf aan zijn broek kreeg. Bij die incidenten was er volgens de Oostenrijker echter marginaal contact en er crashte toen niemand.

Fans en experts zijn klaar met Lewis Hamilton: ‘Respectloos’

De situatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is wat Marko betreft veel heftiger. Volgens de adviseur was het een onverantwoordelijke actie van de Mercedes-coureur waarmee hij voor een zeer gevaarlijk moment zorgde. Dit had wat hem betreft een tien seconden straf moeten zijn, plus een drive-through penalty.

Schorsingen in de Formule 1

Dit is niet gebeurd en dus wil Red Bull dat Lewis Hamilton alsnog een zwaardere straf krijgt. Het is nog maar zeer de vraag of het lukt om de Engelsman te schorsen. Mocht dat lukken, dan komt Lewis Hamilton in een illuster rijtje bestaande uit: Riccardo Patrese, Nigel Mansell, Eddie Irvine, Mika Hakkinen, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Felipe Massa en Romain Grosjean.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.