Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘Range Rover’ kost 8.000 euro en mag een 16-jarige besturen

Manners speurt geregeld over de occasionmarkt op zoek naar een goede deal of interessante tweedehands auto. Een Range Rover-occasion voor 8.000 euro die je als 16-jarige al mag besturen klinkt te mooi om waar te zijn. Is het dat ook?

Ja, helaas wel. Tweedehands Range Rovers zijn goedkoper dan je denkt, maar als 16-jarige wordt het lastig om er een te besturen. De tweedehands auto waar we het over hebben is dan ook geen echte Range Rover, maar een look-a-like die maximaal 45 kilometer per uur kan.

Brommobiel als occasion

De brommobiel heeft een 523cc-motortje en produceert zo’n 5 pk. Buiten dat springt met name de tekst ‘Range Rover’ op de motorkap in het oog. We zijn benieuwd wat Land Rover zelf vindt van de copy cat. Deze 6 gestolen autodesigns maken het overigens nog bonter.

De Range Rover-brommobiel staat in Nunspeet te koop als occasion. Het bedrijf Riminicars biedt deze en tientallen andere varianten aan vanaf zo’n 8.000 euro. Een flinke smak geld voor een opgedofte brommobiel. Zeker als je bedenkt dat je voor dat geld ook al échte Range Rovers vindt op Gaspedaal.nl.

Niet iedereen tevreden met Range Rover-kopie

Daarnaast heeft niet iedereen geweldige ervaringen met de verkopende partij, zo blijkt op de website van Radar. “Heel goede service op de dag van aankopen. Na een paar dagen werd het autootje geleverd en daar begon de ellende. Het hemeltje was er niet en er zat een zeer grote barst in de ruit”, schrijft een ontevreden klant over haar Range Rover-brommobiel.

Goedkoopste Aston Martin ooit als occasion te koop in Nederland

Weet dus waar je koopt. Ben je 16 jaar oud en zoek je per se droog vervoer, dan kun je ook de blits maken met deze elektrische driewieler. Dit is een Nederlandse creatie waarin je ook droog zit en het voertuig is ook nog eens stukken goedkoper dan de Range Rover-kopie. Heb je wel een autorijbewijs, dan kun je voor 5.000 euro deze volwaardige elektrische auto van een bekend Europees merk kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.