Pim Jansen
Pim Jansen Sparen 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo spaar je 2132 euro per jaar extra zonder dat je het voelt

Sparen is deels een mind game. Door jezelf tegen beter weten in voor de gek te houden, kun je aardige bedragen sparen zonder dat je het voelt. Vandaag een schema dat jou na één keer app-bankieren 2.132 euro oplevert per jaar.

Natuurlijk kunnen we niet in ieders portemonnee kijken, en er zijn uiteraard mensen die iedere euro voelen. Maar voor veel mensen is het onderstaande schema goed uitvoerbaar, en een goede stok achter de deur om te besparen op bijvoorbeeld die dagelijkse koffie, dure lunch bij de broodjeszaak of dat extra rondje tijdens de vrijdagmiddagborrel.

2.132 euro per jaar sparen met een slim schema

Er bestaan verschillende schema’s en challenges. Zo laat deze hack je 1.456 euro per jaar sparen, zonder dat je er daadwerkelijk iets van voelt. Bij dit schema voor 2.132 euro, ook wel de Manners-methode genoemd, doe je er een stapje bovenop.

Iedere maandag begin je met 1 euro. Dit bedrag blijf je gedurende de hele werkweek, dus tot vrijdag, verdubbelen. Dat is 1 euro op maandag, 2 euro op dinsdag, 4 euro op woensdag, 8 euro op donderdag en 16 euro op vrijdag.

Dit schema houdt rekening met de overtuiging dat sparen ook leuk moet blijven. In het weekend verlicht je de lasten en maak je in totaal 10 euro over op je spaarrekening. 5 euro op zaterdag en 5 euro op zondag. Dat is dus iedere week 1 + 2 + 4 + 8 + 16 + 5 + 5.

Spaar in een speciaal digitaal potje

Kom je uit op 41 euro per week, waarmee je per jaar dus 2.132 euro extra spaart. Eén keer invoeren via de app van jouw bank, en je hebt er geen omkijken meer naar. Het is de bedoeling dat je dit schema hanteert naast jouw reguliere manier van sparen. Doe het bijvoorbeeld in een apart potje, wat mogelijk is bij iedere bank-app. Met dit bedrag heb je al een mooie vakantie bij elkaar gespaard. Pas alleen wel op voor deze prijslokkertjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.