Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ralph Lauren gaat Peaky Blinders en dropt stijlvol retro horloge

Ralph Lauren gaat met een nieuw retro horloge terug naar de jaren 20 van de vorige eeuw. Niet voor niets is de campagne rond de Polo Vintage 67 onmiskenbaar in Peaky Blinders-stijl. Het klokje is niet belachelijk duur, ook mooi meegenomen.

Vroeger was Ralph Lauren het merk voor de kakkers, maar dat soort hokjes bestaan gelukkig niet meer. Tegenwoordig wordt een pet of trui van het merk moeiteloos gecombineerd met moderne streetwear. En dit horloge past dan weer bij de Peaky Blinders-stijl, die sinds de serie een prominente plek in het straatbeeld heeft ingenomen.

Ralph Lauren Polo Vintage 67: horloge in jaren 20-stijl

Het klokje heet Polo Vintage 67 en is een ode aan de art deco-stijl die in de jaren 20 van de vorige eeuw zo populair was. Het horloge heeft een een bruine lederen band, grote zwartgelakte cijfers en een gebroken witte wijzerplaat. Al met al een heerlijk klassieke en minimalistische stijl.

peaky blinders, ralph lauren polo vintage 67, retro horloge, jaren 20, art deco
Polo Vintage 67 (Afbeelding: Ralph Lauren)
Polo Vintage 67 (Afbeelding: Ralph Lauren)

De kroon heeft een uienvorm en ademt art deco. De kast van het Ralph Lauren-horloge is voor het retro gevoel gemaakt van verouderd staal. Een ander mooi designelement is het saffierglas, dat boven de kast uitsteekt. Daaronder bewegen de zwartgelakte wijzers in stilte langs het minutenspoor in spoorwegstijl. De Polo Vintage 67 is vernoemd naar het oprichtingsjaar van het modemerk, maar de stijl voelt in alles aan als Peaky Blinders en de jaren 20 van de vorige eeuw.

Ralph-lauren-The-Polo-Vintage-67-4-2048x1365
Polo Vintage 67 (Afbeelding: Ralph Lauren)

Het handmatig opgewonden horloge loopt met een gangreserve van 90 uur op twee lopen. De achterkant van de kast, omgeven door een stalen ring gegraveerd met ‘Ralph Lauren’ en ‘Vintage 67’ biedt een blik op de componenten van het kaliber, genaamd La Joux-Perret (LJP 7380). Het horloge kost 2.460 euro en gaat deze maand in de verkoop. Check hier alvast meer horloges van het merk.

Peaky Blinders-stijl

Zoals gezegd past dit retro horloge van Ralph Lauren prima bij de ruige stijl van Peaky Blinders. Maar hoe creëer je die? Welnu, zo style je het kapsel van Thomas Shelby. En deze Nederlandse kledinglijn is volledig gebaseerd op de populaire serie, die in 2022 ten einde is gekomen.

Ralph Lauren Polo Vintage 67, peaky blinders, stijl, retro horloge
Polo Vintage 67 (Afbeelding: Ralph Lauren)
peaky blinders, ralph lauren polo vintage 67, retro horloge, jaren 20
Polo Vintage 67 (Afbeelding: Ralph Lauren)

Check ook het nieuwe klokje van Zlatan Ibrahimovic, dat je voor 260 euro koopt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.