Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nu op HBO Max: nieuwe oorlogsserie van maker Peaky Blinders

Maak kennis met SAS Rogue Heroes, een dijk van een oorlogsserie van het brein achter Peaky Blinders. De goed gerecenseerde oorlogsserie is in zijn geheel op HBO Max te streamen.

Liefhebbers van de betere oorlogsfilm, spionagethrillers en geschiedenis in het algemeen kunnen we van harte het werk van Ben Macintyre aanbevelen.

Fantastische oorlogsboeken

Hij is een Britse historicus en tevens auteur. Zijn boeken mogen dan misschien non-fictie zijn, maar ze lezen soepeler weg dan menig thriller of Hollywood-film.

In A Spy Among Friends duikt hij bijvoorbeeld in het leven van de spion Kim Philby, de meest beruchte Britse overloper en Sovjet-mol uit de Koude Oorlog. Ook Agent Zigzag is een dijk van een leestip, over de Britse dubbelagent en MI5-spion Eddie Chapman.

Geen zin om in een boek te duiken? Dan is er gelukkig fantastisch nieuws. Het werk van Macintyre is zo filmisch dat ook film- en televisiemakers hun kans schoon zien.

SAS Rogue Heroes

Zo ook Steven Knight, de scenarioschrijver achter Peaky Blinders. Hij heeft voor de BBC één van de populairste boeken van de historicus omgetoverd tot een oorlogsserie. Dan hebben we het over SAS: Rogue Heroes, een boek dat Macintyre in 2016 uitbracht.

Daarin beschrijft hij de oprichting van de elite-eenheid Special Air Service (SAS). De eenheid werd in 1941 opgericht door de geallieerden om geheime missies uit te voeren, met name achter de frontlinie van het Duitse leger. De parachutisten voerden levensgevaarlijke sabotagemissies uit.

sas rogue heroes, cast
🍿 (Afbeelding: BBC)

Oorlogsserie  van maker Peaky Blinders

Al met al is de geschiedenisles een enerverend verhaal, en dat ziet dus ook Steven Knight in. Het resultaat is SAS Rogue Heroes, een BBC-serie van zes afleveringen. De cast bestaat onder andere uit David Stirling (Sex Education), Dominic West (The West) en Alfie Allen (Game of Thrones). Niet de minste namen dus!

Ook zijn de eerste recensies opvallend positief. The Guardian is zeer lovend: “Hoe de SAS de toestemming kreeg die het nodig had om te bestaan, is verbazingwekkend en zeer goed verteld.” Ook benadrukt de Britse krant dat de humor in SAS Rogue Heroes sterker is dan die van Peaky Blinders.

Empire prijst Connor Swindells, die ondanks de sterrencast op weet te vallen. Het filmblad noemt de nieuwe serie van Steven Knight “a riotously thrilling series.”

Nu in zijn geheel te streamen

Een goed gerecenseerde oorlogsserie van het brein achter Peaky Blinders, met een topboek als bronmateriaal: wat wil je nog meer? Nou, er is meer goed nieuws. Normaliter zou nu het slechte nieuws zijn dat we in Nederland moeten wachten tot de BBC ook hier de serie uit gaat zenden.

Niks is echter minder waar. SAS Rogue Heroes is nu namelijk al in zijn geheel in Nederland te streamen op HBO Max. Heerlijk!

De top 5 beste oorlogsfilms van Netflix, Disney+ én HBO Max

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.