Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

In november op Netflix: heerlijke lijst vol nieuwe topfilms en series

Hopelijk wordt het eindelijk eens wat kouder in november 2022. Dan ervaar je minder cognitieve dissonantie tijdens het streamen en kun je vrijuit genieten van de lijst met nieuwe films en series. Een overzicht van de nieuwe titels op Netflix, met natuurlijk seizoen 5 van The Crown en Enola Holmes 2.

Waar oktober vooral in het teken stond van Halloween en dus ook van horror, komen er in november een paar knallers van de hoogste plank bij.

In november 2022 op Netflix

In totaal komen er bijna honderd nieuwe films en series bij op Netflix in november 2022. We lichten een aantal parels kort even uit, daaronder zie je een uitgebreidere compilatie van wat deze maand te bieden heeft.

Enola Holmes 2

Deel twee van de film met Stranger Things-revelatie Millie Bobby Brown. Zij speelt wederom het titelpersonage Enola Holmes, het zusje van de welbekende detective Sherlock Holmes, wederom gespeeld door Henry Cavill. De eerste film kreeg lovende recensies, en dat zal bij deel 2 niet anders zijn.

Enola Holmes 2 is vanaf 4 november 2022 te zien op Netflix.

The Crown seizoen 5

Er komt een nieuw seizoen van The Crown aan, met wederom een geheel nieuwe cast. De Netflix-serie over het Britse koningshuis lag normaal al onder een vergrootglas, maar sinds het overlijden van koningin Elizabeth helemaal. We gaan naar de jaren 90, zijn toe aan de tampongate, er is nog meer drama in het huwelijk van Charles en Diana en daarbuiten gebeurt ook van alles.

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november 2022 te zien op Netflix.

FIFA Uncovered

Naast nieuwe films en series ook een veelbelovende documentaire. Is het selectieve verontwaardiging, al die kritiek richting het WK 2022 in Qatar? En is FIFA in plaats van Qatar niet gewoon de schuldige? In de Netflix-documentaire FIFA Uncovered krijg je een realistisch beeld van de totstandkoming van het dubieuze wereldkampioenschap voetbal dat eraan zit te komen. Lees hier meer.

FIFA Uncovered is vanaf 9 november 2022 te zien op Netflix.

1899

De makers van Dark, met een beetje fantasie de Duitse Stranger Things te noemen, komen deze maand met 1899. De serie gaat over een passagiersschip dat eind 19e eeuw de trans-Atlantische overtocht naar Amerika maakt. De immigranten aan boord zijn van alle rangen, standen en nationaliteiten. Maar tijdens de passage over de oceaan stoten de passagiers van de Kerberos op een schijnbaar verlaten en roerloos spookschip, de Prometheus. We voorspelden eerder deze maand dat dit de grote nieuwe Netflix-hit gaat worden. Lees hier meer.

1899 is vanaf 17 november 2022 te zien op Netflix.

Mad Max: Fury Road (alleen in België)

Deze Australische post-apocalyptische actiefilm uit 2015, met Tom Hardy en Charlize Theron, is zo’n zeldzame film die je meer dan één keer moet kijken. Nu is het je kans, want de reboot van de sciencefictionfilm uit 1979 is eindelijk te streamen.

Mad Max: Fury Road is vanaf 1 november 2022 te zien op Netflix België. Voor Nederland heb je een VPN nodig.

Meer nieuwe films en series in november 2022

Een uitgebreider overzicht van de nieuwe films en series die je in november 2022 op Netflix kunt verwachten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.