Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederland biedt meer dan VanMoof: check de e-bike Premium Q

Het Nederlandse merk QWIC zorgt er met een geïntegreerd GPS-systeem voor dat je met een gerust hart van je elektrische fiets geniet. Oké, daar betaal je wat voor, maar je krijgt er ook veel e-bike voor terug. Maak kennis met de Premium Q.

Onlangs werd de Van Moof V onthuld, ook wel de iPhone onder de elektrische fietsen genoemd. Nou, de Premium Q van QWIC valt ook in die categorie.

Geen angst voor diefstal met de Premium Q

Heb jij de angst dat je e-bike gestolen wordt? Dat hoeft niet meer met de Premium Q van QWIC. De ‘design e-bike’, die verschillende awards won, beschikt over verschillende anti-diefstaleigenschappen, zoals het geïntegreerde GPS-systeem met de service van G4S, ’s werelds grootste beveiligingsbedrijf. Je kunt de elektrische fiets hiermee op ieder moment lokaliseren. Daarnaast krijg je een bericht wanneer je fiets een gebied verlaat.

vanmoof, qwic, premium q, e-bike, elektrische fiets
QWIC

Door dit GPS systeem met bijbehorende service kan een gestolen Premium Q worden gevonden met de aanvullende mobiliteitsverzekering. Daarnaast breng je via de app in no-time de verzekeraar ENRA én politie op de hoogte. Zo is het niet meer nodig om los aangifte te doen. Mocht je elektrische fiets binnen drie weken niet gevonden zijn, dan krijg je een splinternieuwe Premium Q. In de tussentijd rijd je een e-lease bike. Word je fiets opgespoord, maar verkeert deze niet meer in nieuwstaat door de poging tot diefstal? Dan wordt de schade vakkundig hersteld door een rijwielhandelaar.

Je koopt de elektrische fiets voor 4499 euro, maar dan ben je voorlopig wel even zoet. Meer informatie en technische specificaties vind je hier.

vanmoof, qwic, premium q, e-bike, elektrische fiets
QWIC

Elektrische fiets met een missie

De gestroomlijnde e-bikes van QWIC hebben de afgelopen jaren nationaal en internationaal verschillende prijzen in de wacht gesleept. Zo kwam de QWIC Premium Q kwam begin 2021 als winnaar uit de Duitse ElektroRad e-bike test in de categorie Stadsfietsen.

QWIC werd in 2006 het eerste volledige e-bike merk in Nederland. Oprichter Taco Anema: “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. Dat is in onze ogen een ideale fietsafstand. Met innovatieve, duurzame en strak ontworpen e-bikes willen wij automobilisten verleiden vaker de auto te laten staan en de elektrische fiet te pakken. We gaan voor een mobiele revolutie!”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.