Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe Game of Thrones had moeten eindigen volgens Queen Cersei

Het belabberde einde van Game of Thrones zindert nog steeds na. Ook Lena Heady die de iconische rol van Queen Cersei vertolkte, heeft een sterke mening over de afloop van de populaire fantasyreeks. “Andere keuzes gemaakt.”

Door de staking in Hollywood zijn de opnames van het tweede seizoen van House of The Dragon nu pas begonnen. Al maalt niet iedereen om de vertraging. Wie er sowieso niet voor de buis zal zitten voor de première? Lena Heady a.k.a Queen Cersei uit Game of Thrones.

Lena Heady over House of the Dragon en Game of Thrones

In een interview met The Hollywood Reporter liet de actrice in haar kaarten kijken wat het kleine broertje van Game of Thrones betreft, House of the Dragon. En het antwoord op de vraag of ze überhaupt kijkt naar de HBO-prequel, is even kort als ijskoud. In ware Queen Cersei-stijl: “Nah, too weird. Te vreemd.”

Dan maar nog eens naar Game of Thrones kijken. Of vond Heady net als de gehele wereldbevolking het einde te ondraaglijk om nog eens door gefolterd te worden? In ieder geval blijkt uit het interview dat ze zelf een compleet ander beeld had dan de schrijvers over de ideale verhaallijn en uiteindelijke teloorgang van haar personage Queen Cersei.

“Ik denk dat we dat allemaal hadden, om eerlijk te zijn. Want je begint te proberen het verhaal zelf te schrijven”, steekt Lena Heady van wal. “Maisie Williams (die Arya Stark speelt) en ik fantaseerden over een showdown tussen Queen Cersei en Arya; dat ze terug zou komen als Jaime. Dat was onze droom. Maar de schrijvers maakten andere keuzes.”

Toch kijkt de actrice met trots terug op de impact die Game of Thrones heeft gemaakt op de wereld. Maar de serie missen, doet ze absoluut niet. “Ik mis de mensen, want je wordt verliefd op mensen en je creëert deze familie-eenheden. Dus dat duurt even voordat het voorbij is. Er is een vreemd soort verdriet uit die relaties. Maar ik mis het niet. We hebben het gedaan. We hebben er alles ingestoken. Het heeft iedereens fucking wereld veranderd en we zullen het voor altijd hebben.”

HBO deelt goed en slecht nieuws voor House of the Dragon-fans

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.