Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Clusterbom aan hitseries onthuld door Netflix, HBO en de rest

Nu de staking in Hollywood voorbij is, kan de cameralens weer op de toekomst worden gericht. Maar welke series komen eerst aan de beurt? Van Netflix tot HBO Max en Amazon Prime Video: er is goed nieuws voor alle filmfanaten.

Wat er precies te veranderen staat voor jou als kijker, lees je in dit artikel. Maar wel al zeker is dat je de popcorn opnieuw mag bovenhalen.

HBO Max

Dankzij het goed geïnformeerde Variety kennen we de series die van de streamingdiensten prioriteit krijgen. En één absolute hitserie is zelfs al volledig ingeblikt.

House of the Dragon

De opnames van het tweede seizoen van House of The Dragon vonden plaats in het Verenigd Koninkrijk waardoor de Game of Thrones-prequel de stakingen kon ontlopen. Goed nieuws dus, want de serie zou al in de zomer van 2024 op HBO Max verschijnen.

The White Lotus, Euphoria en The Last of Us

Dan zowel goed als slecht nieuws. Vanwege de staking heeft HBO geen nieuwe afleveringen van The White Lotus, Euphoria en The Last of Us kunnen maken. Maar niet getreurd: alle drie de hitseries krijgen in 2024 voorrang op nieuwe producties.

Netflix

Ook van Netflix is bekend op welke series het de aandacht eerst wil vestigen.

Wednesday

Het eerste seizoen van Wednesday brak zowat alle kijkrecords. Geen wonder dus dat Netlfix meteen werkt maakt van het tweede seizoen. Alleen moet het script wel nog geschreven worden.

Stranger Things

Ook het vijfde en laatste seizoen van Stranger Things krijgt voorrang van Netflix. Voornamelijk omdat de acteurs anders te oud zullen zijn om nog voor scholieren door te kunnen gaan.

Disney+

Ook Mickey Mouse is snel van plan de handschoen weer op te nemen.

The Mandalorian

De opnames van het vierde seizoen van The Mandalorian zouden deze maand van start gegaan zijn. Door de staking is de productie van de Star Wars-serie verplaatst naar november. Een releasedatum is daarom nog koffiedik kijken.

Andor

Over het tweede seizoen van Andor hangt meer twijfel. Het script zou voor de stakingen al afgewerkt zijn, maar wanneer de opnames beginnen is vooralsnog niet bekend.

Amazon Prime Video

Van Amazon Prime Video is dan weer minder bekend wat er eerst op het programma staat. Maar wat is de algemene verwachting?

Lord of The Rings: The Rings of Power

Het tweede seizoen van The Rings of Power ging al in oktober van 2022 in productie. De opnames vonden overigens plaats in Nieuw-Zeeland waardoor de – niet altijd even gelauwerde – serie de stakingen kon vermijden. Echter zal de première nog tot het einde van 2024 of het begin van 2025 op zich laten wachten door het intensieve postproductieproces.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.